Ny jaktrifle, men hva ble valget?

Dette vil kanskje komme som et sjokk på enkelte av mine venner, når de finner ut hva jeg har valgt av ny jaktrifle!

Dette er et våpen som man enten elsker eller hater virker det som. Elsker er vel litt i overkant for mitt eget vedkommende. Men jeg har hatt noen runder med meg selv, om hva jeg trenger og ikke trenger. Valget tilslutt, er et valg etter KISS metoden. Jeg ville ha et systemvåpen, som fortsatt hadde presisjon etter sammensetning uten behov for ny innskyting. Rifla skulle gå i den minste Storm I3100 våpenkofferten for flyfrakt, det gjør livet mitt så mye enklere ved reiser.  Og selvfølgelig presisjon skulle være på toppnivå.

Eneste våpenet jeg sto igjen med da, var Blaser R93.

Jeg ville ha med synth.stokk pga minst mulig vedlikehold. Da ble valget Proffesional. Dette valget ble gjort for en god stund siden. Siden jeg syntes Blaser’n gjør seg godt med skinnemontert kikkertsikte, ble den gamle kikkerten solgt og en ny kikkert med skinne ble skaffet.

Det skal skaffes hvertfall 2 løp til Blaser’n, muligens 3 piper etterhvert.

Pipe 1# Ble kaliber 7mmRM,  dette fordi da får jeg tak i ammunisjon uansett hvor jeg er i verden. Kommer til å mate denne med 168grs Berger VLD eller 160grs Accubond for storvilt. Samtidig har jeg et ønske om å teste ut «indre ballistikken» med en 140grs Accubond på bukkejakta nå i mai 🙂

2# Kaliber… Stay tuned for more info…[…]