500m stevne Numedal

Endelig skulle jeg tilbake, da jeg ikke hadde mulighet ifjor (jobber skift).

Jeg og Stein gjorde det enkelt i middagsveien når vi handlet på Meny. Pytt i Panne begge dager sammen med salat og loff. Smakte godt sammen med rødvin.

Fikk etterhvert besøk av flere venner på hytta. Og her ble det diskutert det meste. Deriblant frontrester, noe som medførte at man hentet inn og viste frem en hjemmeprodusert topp i Trøndelag, og en innkjøpt topp fra Shadetree Engineering.

Shadetree nærmest, hjemmelaget lengst unna. Begge Joystick varianter.

All praten ble nøye overvåket av Rufus.

Som sikkert ble litt kjedlig etterhvert?

Rufus

Lørdag morgen våknet vi til knallblå himmel, og flere på campingplassen lå der for helt annen grunn enn det vi gjorde. Nemlig isfiske…

Mulig jeg er pingle(?) men her hadde fa** ikke jeg stått å pilket… Jeg hadde følt meget usikker så nærme kanten!

Uansett vi kjørte videre opp på banen, og slik så det ut. Bilde fra avd. Tofot.

Zoomet litt inn på skivene

Og slik ser det ut gjennom kikkertsikte S&B PMII 5-25×56 retikkel P4.

Jaktfall sponset stevne med et spottescope, samtidig som kikkertsikter fra Sightron og Vortex lå fremme for litt «tafsing»… Det var også et spottescope Vortex Razor HD som sto på stativ til «fri» bruk.

Jeg benyttet anledningen til å gjøre en kjapp personlig test Zeiss 20-60×85 VS Vortex Razor HD. Har noen timer med spottescope gjennom flere år. Da med Swarovski AT 80 og Zeiss sitt. Bruker ikke lang tid i et nytt før jeg ser om dettte er noe å glane videre gjennom!

For å finne ut om det er bra eller dårlig etc. så er praktisk bruk det eneste som hjelper. Fikk justert inn begge spottescope på samme skive (avstand 500m)

Hadde satt meg rett bak skyttere for å kunne spotte trace’n på kulene.

Vortex Razor HD

Her er bilde gjennom Vortex med håndhold Canon G9 bak. Altså ikke en optimal løsning.

Avstand 500m

Bilde yter ikke rettferdighet til spottescopet. Det var MYE bedre og klarere i scopet. Bare et vindflagg som ses i høye kant.

Mitt inntrykk av denne spotter’n: Meget overrasket! Og da positivt. Kort kompakt. Meget skarp og gir et godt bilde. Kanskje med en smule «blåstikk» uten at det gjør noe. Det som ødela litt for spottescopet var stativet. Eller rettere sagt hodet på stativet. Det var rett å slett ikke solid nok, så når det var litt vind, så «vibrerte» bilde… Dette har selvfølgelig ikke noe med spottescopet å gjøre. Jeg skulle gjerne hatt det med i marka på jakt i dårlig vær får å se hvor godt det egentlig er.

En har investert i ordentlig optik. March 8-80×56. Det er første gangen jeg så den utendørs. Tidligere har jeg bare sett den på IWA i Tyskland.

Låskasse Stolle Panda med March 8-80x56 kikkertsikte

Samme våpen, men fra andre siden

 

Låskasse Stolle Panda med March 8-80x56

Var også meget hyggelig å se at min gamle Remington 700 i cal.6BR er i gode hender og blir brukt. Tøfft å stille på et 500m stevne med jaktrifle i 6BR ladet med 87grs V-max. Det gir respekt!

Remington 700 cal.6BR ladet med 87grs V-max

Kongsberg Mikroelektronikk var her med skive. Gjør ting mye enklere på innskyting.

 

Her er det Stein som er «On fire»…

Sako TRG i cal.6.5×47 m/Vektor brems og Hensoldt 6-24×72 på toppen

Stein er rimlig på «som vanlig»

 

Stålgong som "sighter" under stevne

Oversiktsbilde fra tofot avdeling.

Og her er de som skyter fra benk.

Lunch ble servert i grunneiers nye bolig.

Som har da «litt» utsikt over dalen.

Lunch bestod av Lapskaus, som var knallgod.

Noe som resulterte i… Åhh… Jeg er så mett… (det er ikke meg som ligger der 😉 )

Hvordan gikk det så for meg? Flesteparten satt med frontrest osv. Jeg var en av få som lå med tofot. Innskyting på skive gikk som en drøm. Jeg skjøt 4 skudd på innskyting.

4skudd @ 500mtr måler ca.4,5cm

Så var det 1. tellende serie. Jeg visste jeg hadde 2 dårlige skudd til høyre. Det 3.skuddet til høyre vet jeg ikke. Og det som sitter til venstre aner jeg rett å slett ingen ting om. Jeg må ha bommet totalt på en vind…

10 skudd @ 500m = 35cm

Eneste positive med denne gruppa er høyden. Som er riktig mer eller mindre.

Nærbilde av 1.serie

Så var det 2.serie som var igang etter lunch. Ser at jeg kunne vært 1 knepp ned.

10 skudd @ 500mtr = 19cm

Nærbilde av 2.serie, synd med de 2 skuddene til venstre. Da hadde det vært meget bra. Ser tydelig at jeg kunne vært 1 knepp ned.

19cm på 10 skudd @ 500mtr

3. serie og siste i konkuransen. Da det skytes 3x10skudd.

10 skudd @ 500m = 16.5cm

Nærbilde av siste serie. Jeg var ferdig innen de fleste hadde skutt sitt første skudd i serien. Mente at jeg hadde jevn og fin vind og gikk til modus «Rapid fire»…. Synd med skuddet som droppet ned til venstre kl.8 og igjen dette er skutt fra tofot med min Sauer 200STR i cal.6.5-284

Resultatliste:

Resutatliste

Arrangør var Hadeland & Omegn Benkeskytterklubb her representert ved deres leder under premieutdeling.

Arild

Her er vinner fremme og henter heder og ære. John skjøt best av alle under helgen. Han hadde også den minste gruppa som målte 87mm med 10 skudd @ 500mtr.

Bare å gratulere!

 

 

2 Svar på “500m stevne Numedal”

  1. Krister Bertilsson 25. april 2011 kl. 10:50

    Som vanlig flott skrevet og fine bilder i tillegg.

  2. Trivelig ! Fine bilder& sånn !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*