Borden Rimrock BR

Endelig har jeg tatt «jomfruskuddet» med BR rifla mi som har stått godt forvart i våpenskapet mitt. Dette har skyldtes flere årsaker, men nå er jeg igang igjen!

Jeg fikk endelig optikk tidligere i vinter, hvor mitt valg var enkelt: Leupold Competition 40×45. Jeg skulle gjerne hatt March kikkertsikte, men jeg klarer ikke å forsvare kostnaden for dette kikkertsikte ovenfor meg selv…

Hylser ble også ferdig preppet tidligere i vinter og lå bare å ventet på for å bli brukt. Fikk min gode venn Trond til å preppe 200 hylser. Hvor jeg kommer til å bruke 50stk på hvert løp. Da har jeg hylser i «back-up» om jeg måtte trenge av en eller annen grunn(?)

Hvilket løp skulle jeg så velge? Jeg har to løp i .6PPC, et Bartlein og et Hart. Gjør det enkelt for meg selv siden løpene er nummerert fra Borden Rifles og begynner med løp #1 som er Bartlein.

Turen ble tatt i knallblå himmel og sol nå i påsken, sammen med gode venner.

Borden Rimrock BR, Leupold Competition 40x, Seb fronrest, Edgewood baksekk

Det var uvant å sette seg bak ei fullrigga BR rifle igjen. I tillegg må jeg «stille om» fra høyre BR rifle til venstre BR rifle. Tidligere har jeg lånt ei Stolle Panda rifle som var i høyre utgave. Dette er nå ei fullblods links rifle tillpasset meg og min skyting. Dette krever omstilling merker jeg.

Litt annen vinkel bare

På lånerifla (Stolle Panda) var det høyre bolt, og høyre innkast av patron hvor jeg også måtte plukke ut hylsa. På min Borden BR så er det LBRPLE som står for: venstre bolt, høyre innkast og venstre eject. Helt klart uvant, men praktisk.  Legg merke til på bilde under, hvor man ser tverrs gjennom låskassa pga konfigurasjon jeg har valgt.

Planen min idag var å fireforme 50 hylser, dette tar tid da man pusser mye i begynnelsen hvor man «brekker inn» pipa. Dette for å oppnå best mulig presisjon, og levetid på pipa. Grovsiktet gjennom pipa og Leupold’n og mente selv jeg var nogenlunde «på». Siktet på 4 tallet på ei 100m DFS skive. Traff litt høyt ift der jeg siktet. Skrudde meg inn etter kulehullet og lot siktepunkt være 1cm høyere ift treffpunkt. Siktet så etter kulehullet og dette er de 3 påfølgende skudd. Husk dette er firforming av hylser.

Fireforming av hylserI løpet av dagen hadde jeg flere slike, men også mange som var mye større. Hadde heller ikke satt opp noen vindflagg, så jeg skjøt egentlig i «blinde». Er jeg fornøyd? Ja, så langt er jeg det. Angrer overhodet ikke på mitt valg av rifle. Det jeg så langt opplever er at jeg må vøre mye mer presis i ladegrep enn jeg måtte på Stolle’n. Der kunne jeg bare «slenge» igjen sluttstykke. Slik at skal jeg skyte raskt med Borden, så trenger jeg MYE trening i boltbevegelse, innkast av patron etc. Men det får komme etterhvert… – Håper jeg!

EDIT: Rett etter dette bilde ble tatt så var batteriet tomt for strøm på kamera. Det kom først noen gloser, hvor jeg etterpå tok ut batteriet og heiv det i myra (sant) Kompisen min ble helt stille og så ut som et spørsmålstegn og sa: Kastet du virkelig batteriet i kameraet ditt???

Ja, svarte jeg… Hvor jeg følte at jeg måtte forklare meg selv. Jo, du skjønner jeg har flere og alle var fulladet, nå har jeg tatt 6 bilder og det er tomt allerede, da har jeg funnet det som har vært dårlig (endelig) derfor kastet jeg det i myra.

Litt synd jeg ikke fikk tatt bildet av ansiktsuttrykket ditt, for det var priceless!

Oppdatert med bilder tatt av Stein.

Borden Rimrock BR

Ja, jeg skyter med begge øyne åpne når det gjelder BR.

 

Dyp konsentrasjon… Dette er uvant.

Fri rekyl er uvant.

Borden Rimrock BR

Krever tilvenning med høyre innkast og venstre utkast.

Borden Rimrock BR

 

Ett svar på “Borden Rimrock BR”

  1. Ser meget bra ut ! Elller, som de sier på amrikansk; good looking !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*