Ny kule til bukkejakta…?

Har «forsket» litt i bl.a  Shooter og lekt frem og tilbake med forskjellige kuler. Man oppdager fort at det er stor forskjell på de forskjellige. Den kula jeg har brukt i all hovedsak er Nosler Accubond .284/140gn som jeg er godt fornøyd med. Men når holdene kan bli lange, så taper den mye i avdrift mot f.eks Hornady A-max .284/162gn eller Berger VLD .284/168gn. Dette måtte jeg finne ut av!

Klar for lading.

I min Blaser R93, så har jeg kun brukt Rhino krutt. Rhino 22 til 140gn Accubond, og Rhino 25 til 160gn Accubond. Siden jeg nå skulle teste 162gn Amax og 168gn Berger, så jeg bare  med meg Rhino 25.

Klar for skyting

Først ut var Amax, backet av 2gn og resultat var 2860f/s i snitt av 3 skudd. Jeg skyter kun 3-skuddsgrupper på jaktrifle. Denne hastigheten er jo for svakt i en .7mmRM, så her må kruttmengden økes! Målet er 2950f/s (900m/s) med de nevnte kuler.

A-max, min favorittkule

Nå snakker vi! Da har jeg fått hastigheten jeg ønsker, da er det presisjon som gjenstår!

Når holdene blir lange, og vinden setter inn...

Praktisk med spottescope, da er det bare å stifte opp blinker før økta, og skyte hele dagen.

Stein hadde med seg spotter

Jeg testet presisjon først på 200m, og de 3 første skuddene mine er i gul sirkel. Er det beste jeg har skutt på 200m med Blaser’n min. De 3 måler 17,7mm på 200m. Lot demperen avkjøle seg og stilte 3 knepp opp. Skuddet satt i rød ring til venstre(?) Skudd 2 kl.12 og skudd 3 senter blink. Her skal det sies at jeg hadde en kvist rett foran, og det satt 2 mann i hver sin spotter og så kula tok i kvisten. Mulig det er årsak til at den droppet?

Blå ring, 2 første skudd sitter kl.12 og det 3. skuddet tok i kvisten igjen. Denne kvisten sto på ca.100m

200m, sort sirkel er 10cm

Måtte jo prøve litt på 100m også, ladet opp 5x3skudd.

Øverst høyre = 16mm

Øverst venstre = 21mm

Senter = 27mm inkl. et ræva avtrekk

De to nederste så skjøt jeg med mye mirage i kikkerten fra demper. Og det gikk i hytt og pine

100m

 

4 Svar på “Ny kule til bukkejakta…?”

  1. Det har du helt rett i Pål… Feilen er rettet opp nå!
    Takk for et våkent øye.

  2. Du har kommet i skade for å skrive «Hornady Accubond». Det skulle vel stått Nosler … 🙂

  3. Vurderer sterkt å ta med meg både Amax og VLD til Skottland. Er litt opptatt av indreballistikk vettu!

  4. Bra innlegg Pål! Spent på Amax resultatene, du må slutte med det derre Berger-tullet 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*