March 3-24×52 FFP optikk

Siden jeg har 2 piper til min Blaser R93, men bare en kikkert. Så har jeg lenge vurdert å skaffe meg en kikkert til. Jeg har til nå brukt samme kikkerten en Zeiss V3-12×56 og flyttet denne frem og tilbake etter behov. Det er tungvint, da jeg må stramme/løsne inngrepet på montasjen.

Har lenge vurdert hvilken type optikk jeg skulle ha på 6,5×55 pipa mi? Under min jakt i Skottland både på bukkejakt og avskyting, så har jeg savnet å ha en kikkert med litt kraftig zoom. Da det til tider har vært vanskelig å bestemme kjønn på dyr, og man må bruke verdifull tid på å smyge for så å oppdage at det er feil dyr… Har vurdert SuB PMII, Kahles og tilsvarende men de er for tunge i mine øyne på en Blaser R93. Når så March kom med sin 3-24×52 FFP, som veier 690gr m/lys, så var dette «midt i blinken» når det gjaldt størrelse og vekt.

March 3-24x52 FFP

Mitt valg ble en March 3-24×52 FFP fra Vertebrae

Esken med god optikk

Esken med god optikk

Kommer med flip-ups og solblender.

Kommer med flip-ups og solblender.

March 3-24x52 FFP

March 3-24×52 FFP

FFP og 1cm knepp er viktig for meg.

FFP og 1cm knepp er viktig for meg.

Nå skal det monteres

Nå skal det monteres

Skaffet meg en brukt Blaser montasje, som også hadde mellomstykke for høyden

Skaffet meg en brukt Blaser montasje, som også hadde mellomstykke for høyden

Bruk en skrutrekker som er tilpasset sporet. Dette er egentlig en dårlig løsning av Blaser, kunne vært en torx skrue der isteden

Bruk en skrutrekker som er tilpasset sporet. Dette syntes jeg er en dårlig løsning av Blaser, kunne vært en torx skrue der isteden.

Noen har sikkert erfart at de har ripet opp kikkerten når de presser på ringen rundt mellomrøret. Legg under et papir, og unngå dette.

Noen har sikkert erfart at de har ripet opp kikkerten når de presser på ringen rundt mellomrøret. Legg under et papir, og unngå dette når du presser på ringen.

Strammet ringene og basen etter at jeg satte på kikkerten, da vet jeg at det er rett, og ingen av ringene står skjevt.

Strammet ringene og basen etter at jeg satte på kikkerten, da vet jeg at det er rett, og ingen av ringene står skjevt.

Ferdig montert

Ferdig montert

Tror dette blir bra

Tror dette blir bra

Grovjustering av kikkerten i forkant

Grovjustering av kikkerten i forkant

Justert senter i høyde og side

Sideveis 2 klikk av.  7MIL høy, justerte til senter. Og var bare noen få klikk av i side/høyde.

På banen og innskutt med 3 patroner

På banen og innskutt med 4 patroner

Kolvkam.se

Kolvkam.se

March 3-24x52 FFP

March 3-24×52 FFP

Nå må jeg da være ferdig med oppgradering av jaktrifla?

 1. Blaser R93 i 6,5×55, 123grs A-max, V0 = 873m/s
 2. Carbon demper fra A-tec
 3. Justerbar kolbekappe fra Kolvkam.se
 4. March 3-24×52 FFP
 5. Bix’n Andy avtrekk, som jeg ikke har montert enda, da jeg godt fornøyd med det orginale avtrekket mitt.

Jeg har igjen en ting å det er å fintune ladningen min. Har litt for stor spredning. Holder lenge til jakt, men det kan gjøres bedre. Må forske litt på dette fremover før jeg tar turen over til Skottland etter bukken.

 

2 Svar på “March 3-24×52 FFP optikk”

 1. Hei Terje

  Jeg har gått glipp av ditt spørsmål, nå har du kanskje handlet?
  Er godt fornøyd med March1n, den gjør det jeg skal ha den til. Når det er sagt, så er f.eks Zeiss V3-12×56 bedre til bøjakt etter hjorten.

 2. Hei Pål!

  Vurderer å gå til innkjøp av March sin 3-24×52 FFP.
  Hvordan vil du beskrive marchen mtp dine forventningene før du gikk til innkjøp av siktet og nå erfaringene dine etter at du har brukt det.

  Forsvares prisen på 25k iforhold til kvalitet man får?
  Og om du skulle anbefale et annet sikte (trenger ikke være i samme prisklasse, gjerne billigere) med mange av de samme egenskapene men hvor vekt, linsekvalitet, forstørring og det slipper inn nok med lys er viktige. Skal kjøpe en kvalitetskikkert som skal monteres på R93en hvor den er tenkt brukt til både rev, rådyr og hjort, ofte under dårlige lysforhold.
  Stikkordet er ei mobil riflepakke som kan taes med på tur hvor man forflytter seg mange kilometer, jakter under alle forhold men hvor dette ikke går utover kvaliteten på kikkerten.

  Takker for svar
  – Terje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*