Presisjon 6,5×55

Har en Blaser R93 i cal.6,5×55 som går greit, men har liksom manglet det siste ekstra av presisjon. Vi var derfor på banen får litt trening, skyting, kaffe, skitprat og utvikling av presis ammo.

Noen ganger har man bare flaks og får presis ammo på første forsøk.

123grs Amax

Det er 10mm mellom ringene, senter måler 20mm

Skjøt først 3 skudd, de måler 5,15mm og V0:870m/s

Justerte kikkertsikte 2 klikk venstre og 2 klikk ned. Justerte et klikk til i etterkant. Da er høyden riktig og jeg ligger litt på venstre siden for senter, da slipper jeg å tenke på spinndrift et godt stykke utover. Nå er det sikkert noen som sier at man skal skyte 5sk? Når jeg utvikler ladninger så skyter jeg bare 3 skudd, har man ikke presisjon på de, så har man hvertfall ikke på 5 skudd. Nå er dette ei jaktrifle med demper, og flere enn 3 skudd på jakt ser jeg ikke for meg. Hadde det vært ei konkurranse rifle så hadde det vært annerledes for meg. Tror ikke jeg gidder å forske noe mer på ladning?

Neste kule som skal utvikles ladedata for er Nosler CC 123grs som jeg har en del av.

2 Svar på “Presisjon 6,5×55”

  1. Hei, har ikke utviklet noen data for den enda. Selv om CC 123 er kjøpt. Men det kommer, fin treningskule.

  2. Hei.

    Lurte på om du har utviklet ladedata for Nosler CC 123 grs? Bruker selv denne kulen med COL 73,5 mm og 45,5 grs Norma N-19. Dette gir ca 820 m/s i et 53 cm løp (Blaser R93).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*