BR50 Anschutz mod.54

Dette har vært en lang reise for min Anschutz mod.54, fra å være ei miniatyr rifle til å bli ei fullblods BR50 rifle for Benchrest.

Fra links miniatyr rifle med diopter, krok, kule og hele pakka for miniatyr. Brukte 1,5år på finn.no for å få tak i ei links Anschutz rifle. Så er følgende gjort for BR50:

  • BR stokk fra Kelbly (Takk Trond)
  • Pipa er kortet ned til 50cm, beddet og lagd nytt match kammer hos Hansen rifles.
  • Montasje ble Sako Optilock for 11mm og høye ringer fra Jaktdepotet.
  • Kikkert er Leupold 36x mod.D

Etter at alt dette var gjort så var stokken opprinnelig rød, den var jo da moden for lakkering. Tenkte lenge på hva og hvordan jeg skulle gjøre det mtp. lakkering. Kjørte innom Toyota skadesenter ved jobben (jeg kjører en Rav4) Spurte om muligheter for lakkering av stokk og vi ble enige om hva og hvordan. Gjorde det enkelt mtp fargevalg. Lakk den i lik farge som bilen min… Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet som Toyota gjorde!

Neste skritt ble å få tak i et utvalg av .22 ammo, tok en tur til Berg presisjon og tok ut et lite utvalg av Lapua, Eley, RWS og Norma. Noen av de er forskjellige lot.

1.juli var dagen da det skulle testes, pipa ble pusset mellom hver ammo merke. Altså når jeg byttet fra Lapua til Eley, og Eley til RWS osv… Denne torsdagen var det vindstille. Litt overrasket over resultatet. Hadde noen avtrekksfeil som jeg må ta for egen regning og ikke skylde på noe som helst bortsett ifra meg selv.

1.serien aner jeg ikke hva som skjedde? Hadde en kjempeavtrekksfeil i 5.serie. Ellers greit
Skuffende. Det ville rett å slett ikke?
Denne ville heller ikke?
Ikke noe å satse videre på her heller
Denne Team lot´n var en av de beste i kveld. Gjør jo ikke noe at det også er en av de rimeligste…
Annen lot med Team. Denne funker også greit. Her må jeg ta noe av skylda på skudd som flyr ut.
Denne fikk jeg beskjed om å ikke ta med meg av Berg Presisjon, var mer for «plinking» på hytta… Jeg måtte jo forsøke, og avsluttet etter en 5-skudd serie
Lovende ammo. Se bort ifra skuddet som sitter utenfor alt. Det er sjåførens feil, altså min!
Hadde store forhåpninger til denne. Men ble skuffet
Biathlon har litt høyere hastighet og burde fungere bedre i kort pipe…
Annen lot
3. lot
4.lot
Midas viste lovende takter
Fikk en halv eske for test av Alf Helge… Denne er rett å slett for dyr til at jeg ønsker å bruke den… Er jo nesten billigere å skyte med 6ppc
Kongsberg MS sin bane
Anschutz i sin helhet
Ble en sen kveld på banen. Klokka var 2210 når jeg reiste hjemover.
Må jo ha mat. Kvelden ble avsluttet hos Jafs i Kongsberg med biffsnadder

Sammendrag… Tror jeg skal kjøpe inn Eley Team av de lot jeg har testet og RWS Sp.Match Evnt Lapua Midas. Burde vel ha testet noe til SK også, sammen med Lapua Center-X, da de gikk greit før kapping av pipa. Må nok ta en tlf til Vebjørn hos Berg Presisjon og høre hva han har igjen av det jeg ønsker.

En annen ting jeg ikke har gjort noe som helst med er moment på stokk/låskasse… Her kan det utspille seg store variasjoner. Det jeg har gjort til nå er bare å sette den sammen og skru sammen til et «greit» moment.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*