VM BR50 Frankrike

BR50 er benkskyting med kal.22lr på 50mtr. Det var første gang i Norges Benkskytterforbund sin historie at noen fra Norge skulle være med i VM.

Vi ble tilslutt bare 3 fra Norge pga av diverse årsaker. Hver nasjon kan stille med 3 lag bestående av 3 personer på laget. Det skytes 2dager for lag, med 3 skiver pr. skytter pr.dag. Og 2 dager induviduellt. Det er viktig å huske på at man «må» være fulle lag. Ellers får man kun deltatt på de individuelle 2 dagene.

Det passet jo veldig bra, fordi på veien fra restauranten til hotellet så fant vi en bar som var åpen. Så en liten «Pit stop» for litt flytende drikke måtte til. Hadde greit utvalg av Gin som jeg ikke hadde smakt tidligere

Men tilbake til det vi var her for

Det som er helt annerledes fra centerfire vs rimfire. Er bl.a trening. Rimfire så er det start med 30min intervall, og hver enkelt skyter på ei skive. For centerfire så kommer og går man som man vil frem til de bytter skiver etter oppsatt tid. Ny og viktig lærdom for oss som ikke hadde vært med på et stort internasjonalt BR50 før.

Det må innrømmes for egen del at jeg stiller med et handikapp når jeg har en gammel Anshutz som jeg kjøpte brukt for 1500,- En brukt Leupold D-36X kjøpt brukt for 1000,- En brukt BR stokk. Med montasje, lakkering etc. så har vel min BR50 rifle kostet meg 7-8000,- inkl. alt.

Det som møter meg i VM er topptrimmet Bleiker, Grunig, Stiller, Turbo med March kikkert. Tuner på Shilen ratchet pipe. Altså våpen til 70.000-100.000,- mot min til 7-8k…

For guds skyld ikke la det skremme deg. For dette var og er lærerikt, ikke minst veldig morsomt. Selv om det var til tider også var frustrende. Det skal også innrømmes at det var alt for lite trening som lå i bunn for min egen del. Både Frode og Alexander skjøt 250 skiver med en gammel Anschutz. Trening og riktig ammo er gull verdt!

Takk til Alexander og Frode for en flott tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*