Benchrest Säfsen – Sverige

Säfsen skulle iår arrangere det Svenske Mesterskapet i LV & HV, samt at det ble arrangert
stevne i Unlimited på 500mtr.
Torsdag 11.mai var det Unlimited på 500mtr 3x10skudd.
Fredag 12.mai var det 100mtr. LV
Lørdag 13.mai var det 100mtr. HV, 200mtr LV
Søndag 14.mai var det 200mtr. HV

Turen bortover gikk smertefritt, vi har jo vært her før noen ganger. Av gammel vane så kommer
GPS’en frem når vi krysser grensen.

Som «vanlig» ligger vi på vår faste Camping plass 20min unna banen. Fine hytter som inneholder alt det du trenger. Ble litt frem og tilbake med hyttene som resulterte i at Trond og jeg delte hytte
med Ian og Tom fra England og Scotland. Hadde møtt de så vidt en gang før, og det var under WBC8 (se egen reiseskildring.)
Siden Ian & Tom viste at øl var dyrt i Norden så hadde de sikret seg. Kjøleskapeet var fullt av øl, samt at det sto 3-4 brett i tillegg på gulvet ved siden av. Fikk klar beskjed, skulle vi ha, så kunne vi bare forsyne oss. De kom ikke til å spørre om vi ville ha for hver eneste boks…. Og jeg som hadde hørt rykte om at Scottene skulle være gjerrige??? Skal sies at jeg og Trond hadde med oss «litt» selv også. Viste seg etterpå at Tom som bodde i Scotland var opprinnelig fra England. Så da lever rykte fortsatt i beste velgående om Scotter…..

(Pål Erik, Linda, Rune, Stefan, Trond, Ian)

Solnedgangen sett fra hytta.

500mtr. Banen i Säfsen er det man kan kalle litt improvisert !

Standplass er ganske nærme hovedveien og man skyter over ei lita vik/myr hvis jeg kan kalle det det? Uansett så funker det og det er absolutt det viktigste. Bakdelen er jo at man ikke får satt opp vindflaggene ordentlig på vannet, men det blir jo likt for alle.
Jeg var spent på dette, fordi jeg aldri har skutt 500mtr. I stevne før. Det er flere skyttere som bruker sin 6PPC også på 500mtr. Det ønsker ikke jeg å gjøre, for jeg skulle bruke min 300winmag. Det er egentlig helt feil å stille opp i Unlimited klassen med den rifla jeg har. For den er bygd etter mere «normal» bruk. Med mitt våpen så har jeg ingen reel mulighet mot Unlimited rifler som er bygd for 500-1000mtr. Skyting. Men det var jo nå jeg hadde en fin sjanse til å se hva jeg klarer å få ut av prosjektet mitt og hvilken presisjon jeg får på 500mtr.

Bilde fra bak og over standplass.

Langholdsrigg som er bygget for 1000mtr. i England. Denne tilhører Tom. Og består av følgende komponenter:
– Nesika Bay Kasse (eller var det Ian som hadde Nesika?)
– McMillan MBR stokk
– Nightforce BR 12-42×56 kikkert
Pipe husker jeg ikke, men cal. Er .6,5-284 med Lapua Scenar kuler 123grs. Og/eller 139grs. Det som er merkelig er at 123grs. Scenar har mindre kuledropp på 1000mtr. Enn 139grs. Scenar. BC’en er jo en del høyere på 139grs. Kula. Forklar det den som kan??? Var flere i England som har erfart dette på 1000mtr. Skyting.

Dette er Ian sin, skyter links så vi to fant tonen umiddelbart….

Slik kan det gjøres. Dette er ei 100mtr skive som er forstørret tilsvarende for 500mtr.
Forholdene var helt ubeskrivelige denne dagen. Det var noe helt for jæ….. med mirage. Så ut som skiva »danset» 30-50cm. Rundt omkring… Til tider meget vanskelig å skyte.

For å gjøre det enkelt for våres egen del, så blir middag spist ute. Da slipper man oppvask etc.. Her har de alt av hva du måtte ønske for å tilfredsstille sulten etter mat.

Tom har gjort det gjennomført med tanke på skiltet!

Bat 6,5» kasse double port. Ian bruker ei BAT 6,5» kasse i links, denne er kortere enn std. Kasse. Siden jeg ikke har »klådd» på BAT kasse før, så hadde jeg anledning nå. Når Ian i tillegg har støpt/laget kevlar stokken selv. Så måtte det sjekkes ut….

Andre siden:

Da er alt klart for skyting.

Linda har jo litt å forsvare fra ifjor. Da hun ble Svensk Mesterinne LV-100 i Umeå.
Her får hun noen »gode» råd fra Stefan og Rune.

Hvordan ble resultatet i Säfsen 2006 for de Norske? På 500mtr. Skytingen ble det Norsk på 3.(Rune) 9,11,12 og 13. plass. Jeg klager ikke for min egen del, da jeg hadde et snitt på 189mm. Med »Sofasniper» som er bygget for mer jakt enn 500mtr. Skyting. og den minste gruppa mi var på 156mm. Dette er jo da 3x10skudd som sagt.
Resultatlisten på Benchrest.se

For min egen del, så er jeg godt fornøyd totalt sett. Spesielt i LV-100, 4.omgang.
Da satte jeg stevnets minste gruppe som målte:4,25mm. Dette er i tillegg ny Norsk rekord. Så jeg er meget godt fornøyd. Det hjalp mye å skifte pipe etter Palmisan/Finland. (egen reiseskildring)

For min egen del, så tror jeg det står mellom 3 forskjellige cal. For 500mtr. Skyting! Da med tanke for å bygge ei rifle for denne typen skyting.
Mine valg står mellom .6BR / 6,5×47 / 6,5-284 Dette begrunner jeg med valg av kuler. Du ha kule som innhar høy BC. I cal.6BR så snakker vi om kuler på 100-107grs. Noen har strålende resultater med 88-90grs. Kuler også. Men som vanlig her er det ingen fasit, det må prøves. Jeg velger bort 6,5-284 for min egen del, da det må benyttes lang kasse. Jeg foretrekker kort. Da står jeg igjen med den nye patronen til Lapua, nemlig 6,5×47. Denne vet jeg for lite om enda, så jeg avventer til resultater begynner å komme.
Men dette blir en egen artikkel om den rifla….. En gang i fremtiden, da det også skal finansieres… Selv om noen av komponentene allerede er kjøpt inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*