CZ 452 Heldempet .22lr

Kjøpte meg en slik CZ 452 American i kal.22lr. i links :wink: Skal det være, så skal det være…

Prøveskjøt den ikke engang før jeg sendte den til Alm Våpen & Villmark

Hadde avtalt hva jeg skulle ha gjort med den, dette omhandlet arbeid, leveringstid og pris. La ved arbeidsordre og sendte den ned til Alm Våpen & Villmark som sagt. Både arbeidstid og sum ble levert iflg avtale. Slik så den ut da jeg fikk den igjen (minus kikkert da).

Hadde fra før en Leupold EFR 6,5-20×40, skulle egentlig ønske at Leupold laget en 3-12 eller 4-16 EFR.
Da disse EFR modellene er laget for luft og .22lr. I min så har jeg ½” dot @100yrd som ble custom bestilt fra Premier Reticles for noen år siden. Det var den gang de drev med dette på Leupold kikkerter. Noe de har gitt seg med etter Gründeren av Premier gikk bort for noen år siden.

Diameter på pipa er ca.1” (25mm)

Total lengde på rifla er 96cm.

Her kan skjøten ses, ytterste delen er demper. Innerste delen er pipe og demper isammen. Pipa er portet med x-antall hull.

Alm Våpen & Villmark har jo presisjonsgaranti:

Alm Våpen & Villmark skriver:
På CZ 452 garanterer vi samlinger på under 1cm med standard ammunisjon på 50 mtr. hold. Etter det vi kjenner til er dette den beste presisjonsgarantien som finnes.

Dette måtte jo testes, da jeg er ”litt” opptatt av presisjon.  Skive ble satt opp på 50mtr.
Før noen spør, jeg aner IKKE hvordan den er med high speed ammo, det er IKKE derfor jeg har kjøpt ei heldempet .22lr rifle. Dette er ammo’en som jeg har testet så langt CCI sub & Eley sub.
Holder den presisjonsgarantien til Alm Våpen & Villmark?
Slik så det ut med CCI sub.
Slik så det ut med Eley sub.
Dette er ikke de eneste gruppene jeg har under 10mm. Har flere grupper under, slik at det er regelmessig. Så sant jeg gjør det jeg skal da, og det er ikke bestandig :oops:Er jeg fornøyd? Kan jo ikke si noe annet. Idag så bruker jeg CCI sub til alt, rett å slett fordi jeg har en del liggende av den patronen. Merker ikke noen forskjell i effekt i kråka. Sitter skuddet der den skal, så er det knall&fall. I 2008 som var en lav kråke/skjære/måke sesong falt det ”bare” 45stk. totalt (samlet)I 2009 så er jeg i gang med kråkene, og så langt har det ramlet 29-kråker og 3-skjærer. Jeg tror det skal bli flere i løpet av året…  Hadde jeg kjøpt maken idag? Ja, jeg hadde det, liker denne sabla godt. Så her er det løp&kjøp…Da har jeg vært på banen igjen, lenge siden jeg fysisk har skutt på blink med denne. Stort sett bare jaktet kråke etc.Ikke bry dere om det som er skrevet med tusj, da dette er stikkord for meg selv så jeg skal huske hva som er hva når jeg kommer hjem. Bruker ikke annet enn SUB ammo i denne rifla. Kommer heller ikke til å teste high speed ammo i den.

Først ut er skive på 48mtr. av den enkle grunn av at den havnet der. Ja, jeg vet at skiva står opp/ned. Men jeg hadde ikke noe valg fordi jeg hadde teipet den på pappen så himla tåpelig.
Satte den så opp på 40mtr. for å se treffpunkt forskjell fra innstilling på 50mtr.
Siste idag ble på 70mtr. Siktet først øverst til venstre uten å stille, traff kl.4 nederst til venstre med kulefall på ca.9cm. Stilte 5,25MOA opp og var da sånn ca. i POA.
Nederst midten ladet jeg med CCI og den går betydelig høyere enn Eley.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*