Ettersøkslykt for fargeblinde?

Har hatt med meg og testet ei lommelykt fra Gerber (riktig nok utgått mod) Ny mod. finner du her.

For ordenskyld: Jeg VET det er ulovlig med lommelykt på jakt! Og jeg har selvfølgelig testet den i slaktebua etter jeg slo av lyset, før hakkespettligaen setter igang med moralpreken sin om gud hjelpe meg alt mulig. Siden dette er min hjemmeside, så bestemmer jeg hva som blir stående, og IKKE moralens voktere!

Hvis du som meg er fargeblind (fargesvak) på rød/grønn så er det et stort problem å gå på blodspor etter skadet dyr. Noen ganger kan jeg se at det er «noe», andre ganger kan jeg gå rett forbi. For de som ikke er fargeblinde så er det sikkert vansklig å forstå? Men dette er et reelt problem for oss.

Dette er også en årsak til en mail jeg skrev til Den Norske Turistforening om merking av turløyper i Norge. Det er nyttesløst å merke turløypa med rødt! Merk den gjerne med blått/oransje etc… Men ikke rødt i marka som er grønn. De har ikke engang svart på min hendvendelse 🙁

Men tilbake til lommelykten:

Dette er jo typisk en slik Gadget som kan funke, eller som er bortkastet penger(?) Derfor var jeg spent på om det funket. Det gjør faktisk det! Blodet blir selvlysende og lett å se, selv for meg som er fargeblind. Jeg testet i slaktebua som sagt + at jeg tok med meg noen dråper blod ut på bøen og i blomsterbedet ved siden av slaktebua 😉

Jupp, den funker gulle godt!

Ett svar på “Ettersøkslykt for fargeblinde?”

  1. Hei!

    Interessant problemstilling. Skal prøve å få dette ut på fargeblind.no. Kanskje du ønsker å skrive noen ord om det å være jeger og fargeblind, så kan jeg lenke til din blogg? Tror det er flere der ute også 🙂

    Ta kontakt på mailen som er oppgitt!

    Mvh Vegard, fargeblind.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*