Kontroll skyting Blaser R93

For en stund siden, så fant jeg og Stein ut at det var «alt» for lenge siden vi hadde vært på banen. Det klødde litt i avtrekksfinger’n…

Eneste jeg hadde stående klart med ammo var Blaser’n, så da var valget enkelt. Selvfølgelig gikk den der den skulle, og jeg prikket inn 140grs Accubond. Å skyte på 100mtr er ikke akkurat det som er mest givende her i verden, så vi forflyttet oss bakover i lende og opp på kollen ved skytterhuset.

Vi hadde da stiftet opp papptallerker som måler 22,5cm. Treffer du disse er du godt innenfor «kjerneområdet». Siden mørket kom fort, så hadde vi ikke all verdens tid. Fra der vi lå til papptallerken er det 300mtr. Justerte rattet til 3, ladet to skudd og la meg ned.

1.skuddet midt i klokka, og ble litt kjepphøy tydeligvis(?) da skudd no#2 sitter kl.1 – ca.6,5cm for senter. Helt klart dødlig. Men skjerping.

Lot pipa kjøle seg mens jeg spottet for Stein, før jeg ladet med 3 skudd på en ny papptallerken.

1.skudd satt midt i blink, så kom det svak vind fra kl.9 og jeg og Stein ble enige om å ikke justere for vind. Da den ikke var sterkere enn at jeg fortsatt skulle være på skiva(?) Jeg lot derfor skudd 2 & 3  gå uten justeringer sideveis.

De 2 skudda som sitter kl.3 er ca.8cm fra senter. Lærerikt å se hvor mye vind drar kula ut, når man vet man er på.

For ordens skyld:Blaser R93 i 7mmRemMag, 140grs Nosler Accubond i 950ms. Zeiss V 3-12×56 retikkel 60

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*