Ny kule til bukkejakta, part III

I helgen så testet jeg videre med Hornady A-max .284/162grs VS Berger VLD Hunting .284/168grs. matet med Rhino 25. Satt igjen med et inntrykk av at A-max gikk hakket bedre ut til 550m. For å finne ut av dette skal jeg skyte litt mer med A-max. Ser kanskje ut som om jeg har hoppet over kuletesting II? Jeg har ikke det, må bare få satt det i system først. Da den skytingen omhandler en hel helg på Bane 14, sammen med en kjempegjeng av gode venner og bekjente.

Klar for lading

Bruker kun Redding Type S-Match die sett i alle kaliber.

Har sansen for Berger kuler

Men det er A-max som har vunnet hjertet mitt...

Først: Stålull #0000 på hylsehalsen for å få vekk kruttslam. Nei, du pusser ikke ned hylsehalsen så det har noen innvirkning. Bruker engangshandsker også...

Kjører fast rekkefølge i ladingen, så jeg ikke "glemmer" noe...

Så en tur i neck die for å få ut den gamle tennhetta. Det er også derfor jeg har brukt stålull på halsen, for å IKKE dra ei møkkete hylse inn i dien.

Er det behov for å rense tennhette lomma? JA! Her vil det bygge seg opp "koks", så du kan like gjerne venne deg til gode lade rutiner med engang!

Enkelt verktøy fra Lyman fikser dette.

Slik ser det ut når du er ferdig med denne jobben.

Dette er koks fra 35stk hylser.

Da er det klart for å sette i tennhette. Valg av type tennhette har jeg gjort enkelt for meg selv. Std kaliber = std hette. Er det magnum kaliber, bruker jeg magnum hette. Værre er det ikke...!

Ja, jeg bruker Lee hettesetter. Denne har ladet 1000-vis av patroner, noe som syntes godt på lokket. Lader både CCI, Federal & Remington hetter (small & large) i denne. Venter egentlig på at håndtaket skal knekke snart, så mye har jeg brukt den, og jeg vet at håndtaket knekker før eller siden.

Bruker RCBS Chargemaster til det meste av min lading.

KLØNE!!!! Jeg må snart begynne å huske på å lukke tømmeluka etter bruk... Dette var IKKE første gangen jeg har glemt dette!

70gn. med Rhino 25 (Brukes på eget ansvar!)

Ja, jeg bruker sugerør fra McDonald´s, og får jevne ladninger.

Lader stepp for stepp, så jeg har kontroll på alt.

Forster Co-Ax presse, er den beste pressa jeg noen gang har hatt.

Denne gangen ble det "bare" A-max jeg ladet. Da jeg ønsker å få verifisert kulebane på denne ut til godt hold.

Hvordan dette går får jeg svar på om noen timer. Skal på banen senere idag.

7 Svar på “Ny kule til bukkejakta, part III”

 1. Jeg ender nok opp med 160 gr Accubond. Eller 168 gr Accubond LR. Har nok ikke dine evner til skuddplasering. Men det blir vesentlig billigere med mengdetrening når jeg lader selv.

 2. Hei Henning.

  Jeg bruker Redding Type-S match die sett. For 7mmRM med Norma hylser, og 140/160grs Accubond, eller 162grs A-max er det bushing .312 (Redding Titan)

 3. Hvilken size bushings bruker du i rem magen? Fikk min pipe i går. Skal bestille meg opp litt nye dies.

 4. Det kommer snart Vetle, bare å følge med her inne. I tillegg har jeg noen få ferdige, og noen kladder som kommer etterhvert…

 5. Vetle Valsgård 6. april 2012 kl. 21:05

  Ettersøkt: Bilder og rapport!

 6. For å foregripe begivenhetene……..A-MAX+Blaser+Pål Erik i
  kombinasjon= Uberpresisjon

  Operatør og utstyr leverte topp i dag. Bort i mot benchrest rifle presisjon i den Blaseren, selv om det smerter å innrømme det 😀

 7. En cliffhanger Pål, kom deg på nett igjen asap…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*