Kule part III, Resultat

Er en del av dere som har ventet på resultater fra min skyting med .284/162gn Hornady A-max. Med en BC (G1) på .625 så flyr denne kula godt. Spørsmålet er om Blaser´n liker kula?

Chrony Alpha. Ladet .284/162gn A-max med Rhino 25 til tett oppunder 900m/s. Hadde hastighet fra 896 - 899. Snittet ble 897m/s av de skudda jeg skjøt gjennom Chrony´n.

Dato:2012.04.06, Trykk var 960hPa og 0° i lufta.

 

Papptallerken: Ø22.5cm er fine å skyte på. Avstand 200m

La meg ned og klikket opp til 200m. Og ser etter 1.skuddet at jeg har stilt feil. Eller jeg har egentlig ikke det heller. Men klikkjusteringen på kikkerten er for .284/140gn Accubond. Hvor jeg har hatt 1 klikk forbi null tilgode. Dette glemte jeg nå, og startet fra innskutt 100mtr. Kom derfor 1 klikk høyt, samlingen er jo INGEN ting å skrive hjem om..

54.5mm @ 200m

Skjøt alle serier med RTG beanbags i både front og bak. Her er det brukt mod. Tactical i front og 1/2 pint bak.

RTG 1/2 pint farge:Woodland marpat, og Tactical farge Coyote brown foran.

Skrudde kikkerten til zerostop, for å konstantere at jeg var 1 knepp feil med 162gn A-max. Skjøt først 3 skudd øverst til høyre. Ja, jeg var 1 knepp for lavt. Ser ut som om denne kula liker seg i Blaser´n gitt.

Hornady A-max .284/162gn @ 100mtr

Fikk beskjed av kompis om å ikke røre en skrue på den rifla, siden jeg hadde så bra presisjon… Det går ikke sa jeg, da denne blir skilt i deler både for puss og transport. Ikke minst til Skottland. Siden det var lenge siden jeg hadde skutt, delt rifla, skutt, delt rifla osv. Så fant jeg ut at det var på tide også.

Blaser R93 i deler mellom hvert skudd.

Det satt fortsatt like bra som over. Disse skuddene skjøt jeg i ei fellesskive vi hadde, og den tok jeg ikke med hjem. Så dere får bare ta mitt ord for dette… Ingen av de 3 skudds gruppene var over 17-18mm.

Hadde igjen noen Berger VLD .284/168gn fra en annen skyting vi hadde. Ville derfor teste Berger og skyting med Versa-pod tofot. Det går like godt det! Ser jeg vekk fra et elendig avtrekk som er min egen feil, samt MYE mirage i siste serien, så skal ikke jeg klage over presisjon i rifla mi. Husk at dette er ei jaktrifle!

Berger VLD og tofot

Med så mye mirage i kikkerten etter Maxim demperen, var det bare en ting å gjøre! Sette seg ned ta ei pause, en kaffekopp og ha litt sosial omgang med Kjell & Stein. Etter noen kaffekopper, litt helnøtt og ei bolle var det full konsentrasjon på 200m.

Hornady A-max .284/162gn @ 200mtr

Det er ikke første gangen jeg har skutt under 20mm @ 200mtr med denne rifla. Den går rett å slett styggbra! Så sant jeg gjør jobben min, og det er ikke bestandig. Var gøy å høre kommentaren til både Stein & Kjell som satt i hvert sitt spottescope under denne serien. Tror vi sier at ladningen er funnet for årets bukkejakt i Skottland, selv om det skal trenes mer før den tid.

2 Svar på “Kule part III, Resultat”

  1. 7mmRM går så det suser. Men jeg må ha ei pipe til i 6.5-xxx ettellerannet? Myser på ei i -284. Mindre krutt, billigere kuler og gyllnt å bruke i f.eks Skottland. Da 7mm er «litt» overkill på rådyr

  2. Mycket bra Pål. 6,5×284 pipa mi leverer et bittelite hakk tettere med 140gr Amax, men jeg mistenker at dette ene og alene er grunnet mindre rekyl.

    7mmRM ble brått en aktuell pipe om jeg finner ut hva jeg skal ha ihjel med den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*