Ny pipe i 200STR

Første pipa jeg satte inn i min Sauer 200STR var en 6.5-284. Denne har jeg felt rev, rådyr og hjort med. Da ladet med 140gn Hornady Amax. Ei kule til alt, trening og jakt!

Men, jeg begynte å snuse på ei orginal 6.5×55 for å kunne benytte meg av fabrikk ammo, om jeg var lat og ikke ville lade selv. Ei Sauer 74/21 ble kjøpt inn i x55. Ble umiddelbart gjenget for Vektor brems.

Jeg vet enkelte lader x55 med ei solid dose N-570. Etter litt tankevirksomhet, kom jeg til at jeg ikke order å fumle med komprimerte ladninger. Blir for mye styr for min del. Løsningen ble Norma N15 krutt, her står jo min – max på boksen. Og jeg beveget meg selvfølgelig utenfor dette området. Anbefales IKKE til nye hjemmeladere!!!

Dro på banen med 7 forskjellige ladninger i 0.5gn trinn. Kronograferte og noterte hastigheter underveis. Min ladning med N15 gir meg hastighet på 2873fps med Lapua Scenar .264/139gn kule og Lapua hylser… Sammen med god presisjon, så er jeg fornøyd.

Skal også sies at jeg kommer til å teste ut 140gn Hornady Amax for presisjon og hastighet. Da jeg vil ha mulighet til å jakte med samme kule, som jeg trener med. Oppnår jeg det jeg vil, switcher jeg umiddelbart!

Iflg. Shooter Ballistic så skal jeg ha klikk nok ut til 1460’ish meter på denne rifla(?) Det er da med en Schmidt & Bender PMII 5-25×56 på toppen, og 6,3MIL tilt på skinna.

Har vært på banen en del ganger for å få avtrekket i fingrene. Da jeg har skutt mye BR iår og der er det 45gram på avtrekket. Så jeg hadde absolutt behov for å trent avtrekk!

Sauer 200STR, 6.5×55, 139gn Scenar, 5skudd 100mtr. Se også mål på ringene. Alt skutt med tofot.

 

 

Tror jeg har funnet rett medisin for rifla mi. Da er det bare opp til meg selv! Ser med engang utslag på skiva om jeg forandrer liggestilling, rekylopptak osv. Ikke minst dagsformen min. Noen dager så funker det rett å slett ikke.

Første ordentlige test var nå i helgen på sørlandet. Der ble det skutt opp til 1235mtr. Det kommer egne ord og bilder derfra.

2 Svar på “Ny pipe i 200STR”

  1. Heisann.

    Tror muligens kikkertsikte er korrigert 1 klikk. Noen serier er skutt med glovarm pipe, for å se hvor mye mirage utgjør.

  2. Jon Helge Nistad 6. august 2012 kl. 09:27

    Bra skyting!
    Er siktet justert likt på alle seriene? I såfall et godt eksempel på hvor vanskelig det er å sette gruppene på samme plass hver gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*