Beverjakt

Var observert bever flere dager på rad. Kom omtrent til samme tid hver kveld, så ut som beveren hadde fast runde den fulgte.

Gutta på tur.

Optikk satt opp i alle retninger, for ikke å gå glipp av noen bever.

Rifla ligger klar i påvente av beveren.

Meningen er at den skal gå i land på andre siden av elven, der den pleier.

Beveren «skal» komme langs kanten på andre siden… Og det har den gjort tidligere kl:2045… Gjør den det ikveld?

Klokken er 20:40 og beveren blir spottet langt der nede på motsatt side (gul pil), slik den er meningen at den skal gjøre! Men gud hjelpe meg så lang tid den bruker.

Den går på land, og beiter en stund før den ut av det blå krysser elva (blå pil) ??? Det er jo ikke meningen at den skulle!

Før den svømmer mot oss, på vår side og sjekker meter for meter. Jeg måtte ha den på land før skudd. Fordi det er en del sterk strøm, så det er uaktuelt å skyte den i vannet. Jeg MÅ ha den på land!

Følg beverens bevegelser

Den bråstoppet på en avstand av 49mtr, snudde 180° og svømte nedover igjen og forsvant. Den vet ikke hvor nærme den var å få en .284/162gn Amax da jeg lå nede med anlegg og hadde «hele» hodet på den i kikkertsikte. Det ble ikke noe bever denne gangen heller.

 

Ny dag:

 Idag posterte vi litt lenger ned, rett ovenfor der den stoppet og beitet igår.

Alt klart og påvente av «børre» bever…

Akkurat i tidsrommet beveren pleier å komme ut, så kommer det 2 tenåringer i hver sin GH13″ med 9,9hk på… Shit… Men, men. De må jo få bruke elven de også.

Beveren burde ha vært ute nå. Hvor blir den av?

I det vi er i ferd med å pakke sammen så kommer den tuslende på land og rett i elva. Setter kursen oppover i høy fart. Det er tydelig en målbevisst bever. Den krabber i land på en grassbanke og beiter…

Men det er for mørkt til å avgi et sikkert skudd. Jeg kan bare skimte en mørk «klump» og lar det være.

Neste gang, så… Kanskje?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*