Bukkejakt – Skottland ’14

Da var det den tid på året igjen. Dette var min 8. gang i på bukkejakt, og 10. gang på jakt i samme området. Det er vel ikke til å stikke under en stol at jeg trives her?

But first, let me take a selfie...

But first, let me take a selfie… Her fra Blackhouse

Utsikt fra toppen på Blackhouse

Utsikt fra toppen på Blackhouse

Nå kommer et en del «uklare» bilder. Men jeg hadde morgensola rett inn i linsa.

Blackhouse: Men er ikke det et dyr?

Blackhouse: Men er ikke det et dyr?

Blackhouse: Men, hvilket kjønn, og hvilket dyr?

Blackhouse: Men, hvilket kjønn, og hvilket dyr?

Blackhouse: Sika hind = Forbudt!

Blackhouse: Sika hind = Forbudt!

Så går det en stund, så oppdager jeg nye dyr på vei inn

Blackhouse: 3 Sika bukker. jeg var ikke i stand til å se dette gjennom kikkert/sikte eller på lcd skjerm på kamera. Bilde er tatt med 50x zoom (Canon SX50)

Blackhouse: 3 Sika bukker. jeg var ikke i stand til å se dette gjennom kikkert/sikte eller på lcd skjerm på kamera. Bilde er tatt med 50x zoom (Canon SX50) Avstand er ca.600mtr med morgensola rett imot.

Blackhouse: De beitet en god stund før et eller annet skremte de. Og de forsvant over fjellet og til neste dal.

Blackhouse: De beitet en god stund før et eller annet skremte de. Og de forsvant over fjellet og inn til neste dal.

Lang pil: 3 Sika ca.600mtr Kort pil: Sika hind ca.450mtr

Lang pil: 3 Sika ca.600mtr
Kort pil: Sika hind ca.450mtr

Slik ser det ut fra mitt sted

Slik ser det ut fra mitt sted

Hjelper mye med en tripod på kikkerten

Hjelper mye med en tripod på kikkerten

Etter endt jakt, ble et testskudd her også på den hvite sten. Avstand 490mtr

Etter endt jakt, ble et testskudd her også på den hvite sten. Avstand 490mtr

Zoom ut

Zoom ut

Zoom enda mer ut

Zoom enda mer ut

Og helt ut... 490mtr

Og helt ut… 490mtr. Var et klikk lav

Over Dalgliesh

Over Dalgliesh

"Huset" til grunneieren

«Huset» til grunneieren på eiendommen Dalgliesh

Har flere ganger tabbet meg ut på slike elveleier/branngater, hvor jeg tror jeg har hatt full oversikt! Så går jeg frem 2mtr. og det åpner seg et større området og det står et dyr der...

Har flere ganger tabbet meg ut på slike elveleier/branngater, hvor jeg tror jeg har hatt full oversikt! Så går jeg frem 2mtr. og det åpner seg et større området og det står et dyr der… Jeg tok skritt for skritt. Og der står bukken og ser rett på meg, hvor jeg sto med rifla på skuldra og håndkikkert i hendene. Jeg frøs og ble stående… Lenge… Bukken tok en bit gress og jeg fikk ned armene. Så sto vi der…. Lenge igjen…. Nyt bit gress, jeg fikk tak i rifle. Bukken stirret…  Ny bit gress og jeg fikk av Butler Creek på kikkertsikte. Bukken stirret… Mer gress, og jeg fikk spent Blaseren. Avstand ca.80mtr og jeg ville ned på knestående…. Bukken stirret, jeg sto stille…. Mer gress, og jeg var nede på knestående. Bukken stirret for siste gang da jeg tok avtrekk og en A-max var underveis. Jeg aner ikke hvor lenge vi sto, men det var lenge. Føltes som en evighet.

Men ikke denne gangen, der ligger bukken

Men ingen tabbe denne gangen, der ligger bukken

Han likte ikke en 123grs A-max i godt driv

Han likte ikke en 123grs A-max i godt driv inn i maskinrommet

En fin 6-tagger

En fin 6-tagger

Inngang

Inngang

Utgang som en golfball

Utgang som en golfball

Så går man 250m lenger opp i veien, finner et fint sted å slappe av og spotte etter flere dyr. Så dukker denne karen opp

Så går man 250m lenger opp i veien, finner et fint sted å slappe av og spotte etter flere dyr. Så dukker denne karen opp

Avstand ca.300m og jeg har god tid. Rifla på tofot og baksekk, setter opp videokamera, hvor jeg får zoomet inn bukken. Kontroll måler avstand. alt er gulle godt for å en ny bukk! Så klarer jeg megatabben!!! I det jeg har lagt med ned, spenner rifla og griper rundt grepet på stokken så klarer jeg f*** meg å legge fingeren på avtrekkeren(?) med resultatet: PANG! A-max’n var ikke i nærheten av bukken, men han aktet ikke å bli for å finne ut av det av hva dette bråket var for noe! F*** ta for en amatør jeg var der & da! En ting er sikkert, det kommer jeg ALDRI til å gjøre igjen! Må bare se på det som en erfaring rikere. Satt resten av kvelden og var «litt» missfornøyd med meg selv,  tømte termosen med kaffe, helt til det ble mørkt og jeg ble hentet av Shaun, som mobbet meg resten av oppholdet for dette! Noe som var velfortjent.

Fullmåne

Fullmåne sett fra Over Dalgliesh

Ny dag, denne gangen på Timberroad. Her var det sett bukk flere ganger, men ikke hadde fått skutt den(?) Jeg så den selv i mars når jeg var der på jakt etter geiter

Ny dag, denne gangen på New Timberroad. Her var det sett en 6-tagger flere ganger på samme sted, men ingen hadde fått skutt den(?) Jeg så den selv i mars når jeg var der på jakt etter geiter.

Ingen adgang for hvem som helst

Her er det ingen adgang som i store deler av jaktterrenget. Da flere veier er låst med bom.

Men, vi har da nøkkel til alt vi trenger. Samt at vi har lov til å kjøre inn da det er jaktterrenget

Men, vi har nøkkel til alt vi trenger. Samt at vi har lov til å kjøre inn da det er jaktterrenget vårt.

Satte meg etterhvert på et litt annet sted enn jeg vanligvis gjør. Bukken bjeffet inne i skogen, men kom aldri ut. Det gjorde derimot denne. Noe som gjorde at han ble belønnet med en A-max

Satte meg etterhvert på et litt annet sted enn jeg vanligvis gjør. Stobukken bjeffet inne i skogen veldig nærme. Men kom aldri ut. Det gjorde derimot denne. Noe som gjorde at han ble belønnet med en A-max

I min bok: Perfekt skudd, høyt i bogen som tar begge boger og river av ryggraden = knall og fall

I min bok: Perfekt skudd, høyt i bogen som tar begge boger og river av ryggraden = knall og fall

Ny dag: But first, let me take a selfie in Blackhouse

But first, let me take a selfie in Blackhouse, behind pond left box

Blackhouse behind pond, right box

Blackhouse behind pond, right box

Fikk besøk av 2 geiter

Fikk besøk av 2 geiter, men ingen bukk.

Greensykes, her liker jeg meg

Greensykes, her liker jeg meg. Gos oversikt, flere muligheter.

Greensykes, andre veien

Greensykes, andre veien. Tåka hang tungt denne morgenen

Du skal bruke kikkerten flittig om du skal se alle dyrene

Du skal bruke kikkerten flittig om du skal se alle dyrene

Siktet inn på geita i forrige bilde om bukken dukker opp

Siktet inn på geita i forrige bilde om bukken skulle dukke opp?

Det gjorde den, men ikke sammen med geita. Her på ca.300m men den ble ikke lenge og jeg fikk ikke avgårde skuddet

Det gjorde den, men ikke sammen med geita. Her på ca.300m men den ble ikke lenge. Da det virket som den var «On a mission»? Sto aldri i ro og forlot raskt.

Mange fine steder å smyge. Dette er mellom Clerkhill Grains og Greensykes

Mange fine steder å jakte. Dette er mellom Clerkhill Grains og Greensykes

Sola er i ferd med å bryte gjennom

Sola er i ferd med å bryte gjennom Over Dalgliesh

Tok ikke lang tid, så var sola gjennom

Tok ikke lang tid, så var sola gjennom

Bare ruiner igjen fra lang tid tilbake

Bare ruiner igjen fra tidenes morgen. Og da snakker vi flere hundre år.

Men, det ble en bukk. Som jeg måtte ha Thyr til å finne. Bukken hadde løpt 60-70m med åpen brystkasse og massivt blodtap. Bukken ble borte for meg under en skrent. Jeg så blod på stein ved bekken. Men når man er fargebling og skal se blod på grønt gress = håpløst! Den lå i ei dike hvor jeg hadde passert 2x på 3-5m hold. Thyr fant den etter få minutter.

Men, det ble en bukk. Som jeg måtte ha Thyr (Vorsther) til å finne. Bukken løp 60-70m med åpen brystkasse og avrevet spiserør med massivt blodtap. Bukken ble borte for meg under en skrent. Jeg så blod på stein ved bekken. Men når man er fargeblind og skal se blod på grønt gress = håpløst! Bukken lå i ei dike hvor jeg hadde passert 2x på 3-5m hold. Thyr fant den etter få minutter. Thats a good boy!

Ferdig hengt opp, og klar for kjøla

Ferdig hengt opp, og klar for kjøla

Inngang

Inngang

Tilbake i Greensykes

Tilbake i Greensykes

Hvor jeg var klar for bukken

Hvor jeg var klar for bukken

Hvor geita dukket, men ingen bukk

Hvor geita dukket denne gangen, hvor ble bukken av? Ikke vet jeg!

A-tec Carbon fungerte utmerket

A-tec Carbon fungerte utmerket

Mange fine steder i Greensykes hvor bukken lett gjemmer seg bort

Mange fine steder i Greensykes hvor bukken lett gjemmer seg bort

Box on the edge

Box on the edge

Her møtte jeg fast ei geit hver gang jeg passerte. Hun beitet hele tiden.

Hadde «date» hver gang jeg passerte her med ei geit. Hun var omtrent på samme sted hver gang.

Typisk lunch hos Stryde

Typisk lunch hos Stryde Wildlife Management

Siden jeg er sær, så "får" jeg ikke alt. Da jeg ikke spiser f.eks haggis

Siden jeg er sær i matveien (der også), så «får» jeg ikke alt. Da jeg ikke spiser f.eks haggis. Det er mer enn nok mat.

Moodlaw, her hadde jeg ikke vært tidligere. Fint sted

Moodlaw, her hadde jeg ikke vært tidligere. Fint sted

Andre veien i Moodlaw fra denne posten

Andre veien i Moodlaw fra denne posten

Litt lenger ned i Moodlaw, var det ny post

Litt lenger ned i Moodlaw, var det ny post

Andre veien

Rett frem for boksen

Og nedover bekken

Og nedover bekken

Avsluttet dagen med litt trning på drugt hold. Var noen klikk av i høyde, men sidevind med 1,8MIL stemte bra. Var første gang jeg testet denne pipa på dette holdet

Avsluttet dagen med litt trning på drugt hold. Var noen klikk av i høyde, men sidevind med 1,8MIL stemte bra. Var første gang jeg testet denne pipa på dette holdet

Men jeg måtte tilbake til Greensykes. Hadde jo sett bukk der, liker meg i området. På vei inn ser jeg et dyr! Er det bukk eller geit? Dyret beveger seg frem og tilbake, ut og inn i en liten skogskrull på størrelsen med en håndballbane. Dyret er alt for urolig til å skyte fra der jeg er på 300-350mtr. Smyger meg fremover og kommer inn på 70’ish meter. Da snur den og går inn i skogsteigen igjen. Jeg kommer meg rundt, og ser bare bakenden på dyret som går tilbake igjen? Jeg snur og kommer meg samme vei tilbake og ser f*** meg ræva på bukken igjen uten å få avgårde skuddet? 4 ganger frem og tilbake holdt vi på. Hvor jeg endelig var på rett side da han kom og blottla seg. Da var det en A-max underveis rimelig raskt!

Liten bukk, men morsom jakt. Derfor felte jeg den. Hadde egentlig ikke tenkt å skyte så små bukker iår. Men det ble nå bare slik

Liten bukk, men morsom jakt. Derfor felte jeg den. Hadde egentlig ikke tenkt å skyte så små bukker iår. Men det ble nå bare slik

Utgang

Utgang

Perfekt skudd

Perfekt skudd

Det var bukkejakta 2014 i Skottland. Hvor det ble 4 bukker på meg. Jeg burde hatt 6 om jeg ikke hadde rotet til for meg selv. Egentlig 7 og jeg hadde tenkt meg om. Men slik er det noen ganger. Topp tur, og gleder meg allerede til neste år.

Dere ser kanskje at jeg har en Gopro på hodet i noen bilder? Ja, jeg har filmet også. Men dette er første gangen jeg bruker Gopro, noe som var uvant. Samtidig har Apple gjort noen endringer i iMovie som jeg må bli vant til. Om jeg overhodet får noe ut av filmingen jeg gjorde vet jeg ikke. Men det vil uansett ta lang tid får det evnt. blir noe av.

Ett svar på “Bukkejakt – Skottland ’14”

  1. Velding flott sted og fine dyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*