Benchrest Nordic Championship 2016

Iår var det Sverige’s tur til å arrangere Nordisk mesterskap i benchrest. Dette er et stevne mellom Norge, Sverige, Åland og Finland. Hvor også Island kan delta, men de har ikke gjort dette så langt uheldigvis.

I Sverige var det klubben i Säfsen som skulle arrangere Nordisk denne gangen. Klassen det blir skutt i er HV100 og HV200.

Torsten ønsker velkommen til Nordisk stevne 2016

Torsten ønsker velkommen til Nordisk stevne 2016

Lading & våpenpuss pågår hele tiden

Lading & våpenpuss pågår hele tiden

Noen skal skyte, mens andre har akkurat skutt

Noen skal skyte, mens andre har akkurat skutt

Min plass denne uken, viktig å ha ting iorden

Min plass denne uken, viktig å ha ting iorden

HW100 warm up

HW100 warm up, vind endret seg uten at jeg tok høyde for det. Heldigvis var det under WU

HV100-1

HV100-1 er jeg fornøyd med når jeg tenker på vind under serien

HV100-2

HV100-2 jobbet hardt for denne og veldig fornøyd. Se sighter på neste bilde hvor jeg har sjekket og forlagt siktepunkt 3x under serien.

SIGHTER match 2

SIGHTER match 2, 2 pusseskudd i bunn. Så har jeg sjekket vind med forlegging av siktepunkt 3 ganger ila serien. På 2 av disse så holdt jeg mye av for vind. Fornøyd med meg selv

HV100-3

HV100-3 her var jeg i sighteren flere ganger og sjekket. Men når vind kom inn fra kl.4 så holdt jeg ikke nok av og skuddet sitter i toppen på venstre side av gruppa. Men det var ingen katastrofe.

HV100-4

HV100-4 her var jeg uforsiktig med siktepunkt på det som sitter i bunn av gruppa. Dog ingen katastrofe og er fornøyd. Tar det som lærdom omkring siktepunkt…

HV100-5

HV100-5 var litt vanskelig å se i kikkerten hvor liten/stor den var. Men var sikker på at den ikke var over 6mm og håpen den var ned mot 5mm. Ble positivt overrasket at den var under 5mm.

Klarte endelig å bli Nordisk mester. Har aldri klart å bli Nordisk mester tidligere, da det er andre meget gode skyttere i både Norge, Sverige og Finland.

Klarte endelig å bli Nordisk mester. Har aldri klart å bli Nordisk mester tidligere, da det er andre meget gode skyttere i både Norge, Sverige og Finland som gjerne vil ha et ord med i laget.

Akkurat ferdig på lørdan med skyting, så begynte det å regne "litt"

Akkurat ferdig på lørdagen med skyting, så begynte det å regne «litt» da vi var i ferd med å sette opp flagg for 200m på søndagen.

Ble noe fuktig etterhvert. Syntes synd på mannskapet som skulle flytte skivestativet fra 100m til 200m i det regnet.

Ble noe fuktig etterhvert. Syntes synd på mannskapet som skulle flytte skivestativet fra 100m til 200m i det regnet.

Hvordan få utstyret tørt inn i bilen når dagen er omme?

Hvordan få utstyret tørt inn i bilen når dagen er omme?

Ny dag, nye muligheter. Søndag var det HV200. I nordisk så er det en mann/dame fra hvert land som er i jury om noe skulle oppstå!

Ny dag, nye muligheter. Søndag var det HV200. I nordisk så er det en mann/dame fra hvert land som er i jury om noe skulle oppstå!

Fikk satt opp utstyret igjen. Var ferdig ladet fra igår siden jeg skulle skyte i første laget.

Fikk satt opp utstyret igjen. Var ferdig ladet fra igår siden jeg skulle skyte i første laget.

Har tørket opp litt fra regnet igår

Har tørket opp litt fra regnet igår

Fredrik sin Stolle Panda fra Kelbly

Fredrik sin Stolle Panda fra Kelbly

Ole sin Borden rifle

Ole sin Borden rifle

Pål Otto sin Borden

Pål Otto sin Borden

Roy Arne sin Borden

Roy Arne sin Borden

Min Borden

Min Borden

Nye kassa til Bat som heter Noevo

Nye kassa til Bat som heter Neuvo, her med fryst kikkert hvor man justerer montasje istedenfor på kikkerten.

 

HV200 warm up

HV200 warm up, hvorfor jeg fikk den dropp’n vet jeg ikke. Samt at jeg ikke holdt nok for vind. Men det ble greit nok mtp vind som var under omgangen.

HV200-1, skuffet over meg selv

HV200-1, hadde mye forskjellig vind. Tenkte helt feil når jeg forla siktepunktet på de 2 skuddene som sitter i toppen. Skuffet over meg selv…

HV200-2

HV200-2 Typisk… 3+2 gruppe. Her skjøt jeg raskt og de 3 første skuddene sitter i ei lita gruppe, så skiftet vind litt uten at jeg oppdaget det før jeg dro i avtrekkeren på 4.skudd og det sitter i toppen. Da var det bare å plassere 5.skuddet imellom.

HV200-3

HV200-3 er jeg godt fornøyd med, selv om det er litt høydespredning. Hadde 2 pusseskudd, så ble det helt død vind. Gikk rett opp i tellende og over i modus «rapidfire» dette kan gå bra (noe det gjorde) men kan også gå fryktelig galt. Flere som ikke vil skyte når vinden dør slik og det er gambling «De Luxe». Funket denne gangen!

HV200-4

HV200-4 her sendte jeg faktisk live på facebook under hele omgangen. Meget godt fornøyd med den. Her skjøt jeg også raskt, hadde 2 pusseskudd som satt og gikk rett opp i tellende. Var ferdig med både pusseskudd og tellende skudd ila 40sekunder.

HV200-5

HV200-5 ble helt greit mtp vind jeg hadde.

Da var det bare å vente til alle hadde skutt ferdig. Jeg håpet og trodde at jeg skulle klare en 3.plass idag? Det ble en 3.plass, og da dro jeg med meg 2.plass sammenlagt. Samt under Nordisk så er det lagskyting og Norge II besto av Christian, Trond & Meg. Vi klarte 3.plass i lagskyting. Så helgens resultater består av:

Link: HV100

Link: HV200

Link: HV Agg

Tilslutt så må jeg gi litt kjeft… Samtidig med Nordisk ble det skutt Svensk Mesterskap blant de Svenske skytterne noe som er helt vanlig. Men når den eller de som er ansvarlige for Nordisk glemmer å skaffe medalje/pokal til vinnerne i Nordisk så er det lov å bli skuffet! Dette hadde jeg ikke forventet… Om det er klubben eller forbundet spiller ingen rolle for meg, det er rett å slett for dårlig! Jeg forventer at dette blir ordnet og vinnerne får sine medaljer/pokaler! Når det er sagt, så skulle det heller ikke vært nødvendig å måtte etterlyse resultatene fra Nordisk? Stevne ble avholdt 6-7 August, og resultatene kom online igår. Nesten 7 uker etterpå? Dette er for dårlig!

Jeg fikk filmet litt fra Nordisk, og laget 2 videoer på Youtube

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*