NM BR50 og UNL100

Da skulle NM BR50 arrangeres på Kongsberg av HOBK. Lørdag skulle det skytes HV BR50 og søndag skulle det skytes UNL100.

Velkommen til Kongsberg MS og HOBK.
Ready on the firing line, Insert bolt, Comence fire…
Slik ser skiva ut på 50mtr gjennom en Leupoldx36-D
Mitt valg av ammo denne gangen
Ble litt tomhylser på benk/gulvet ila helgen.
Hamburgere til lunch smakte helt utmerket
Min første serie
Min andre serie
Min tredje serie
Og det holdt til en 3. plass i NM

På Søndag var det klart for UNL100. Vi hadde flere ganger diskutert hvordan dette skulle løses mtp avstand/skive osv… Ved å arrangere på 100mtr så kan de aller fleste som ønsker det være med å delta. Så fort du strekker holdet enda lenger så må man begynne med tilt på montasje etc. Ved å holde seg til 100mtr så kan man stille med f.eks CZ452 og en Tasco og ha klikk nok på kikkerten.

HOBK hadde testet flere ganger mtp skive. Ved testing på 100mtr så ble det flere ganger skutt så tette grupper at man ikke kunne se at det faktisk var 10sk i skiva.

Løsningen var egentlig veldig enkel og den fungerte som tiltenkt. 2stk blinker på et A4 ark, så skyter man 5sk i hver skive.

Det vil i praksis si at man arrangerer dette som UNL stevne med 12min skytetid, setter 5sk i hver skive, 10sk totalt. Samtidig som man har et A4 ark ved siden eller under som sighter.

Tellende skive til høyre, sighter til venstre
Ble veldig bra med Optilock montasje på Anshutz´n

Her endte jeg på en 4.plass og det er helt greit mtp at jeg på forhånd hadde kun sjekket hvor mange klikk det var på kikkerten fra 50 -> 100m og kanskje testet 20sk totalt etter innskyting.

Alt i alt så var det rettferdige forhold hele helgen. Alle hadde like forhold. Og den/de beste vant til slutt. Gratulerer til alle på pallen. Og et var flere smilende ansikter ila helgen som syntes dette var gøy og ikke minst lærerikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*