København Ginfestival 2022

Endelig var det tid for Ginfestival i København som jeg bare har lest om tidligere. Denne gangen reiste jeg alene, og besluttet at jeg tok bilen. Tok det som en langweekend med båt Larvik – Hirtshals.

Opplegget i København er litt annerledes enn i Norge. I Norge følger det med 10 bonger på inngangsbilletten. I København koster inngang omtrent halvparten, men så må du kjøpe hver G&T, men man får gratis smaksprøver av Gin. Men ikke smaksprøver av G&T. Litt tungvint er det med betaling, da Danmark bruker Mobilpay som vi utenlandske ikke har. Derfor ble man oppfordret til å ha med kontanter for de av oss som kom fra utlandet. Hos noen kunne man bruke kort, men ikke alle.

Det som er helt annerledes fra Norge er at her kan man kjøpe med seg det man liker hjem.

De hadde ikke med seg den jeg ønsket å smake på: Hendrick´s Amazonia fordi denne får man kun tak i på tax free. Bestemte meg for å kjøpe den på båten hjem til Norge uten å ha smakt den.

Neste leverandør jeg besøkte var Hayman´s. De har jeg vært nysgjerrig på lenge. Og endelig hadde jeg mulighet for testing. Iflg representant fra Hayman er de i forhandlinger om å levere til Norge.

En Gin som skal kjøpes er Caorunn sin Raspberry. Dette er en meget forfriskende G&T med noen bringebær på toppen. Sommergin De luxe… Fikk også en smaksprøve på Blood Orange som enda ikke var på markedet. Den var ikke min type.

Monkey47 sto for tur. Damen bak disken lurte på om jeg hadde smakt den tidligere, noe jeg bekreftet. Du likte den da sa hun!

Nei, sa jeg og hun ble paff. Men jeg ønsker å gi den en ny sjanse, da jeg ble skuffet og måtte fortelle henne om da jeg fikk den servert i baren på et hotel i Tyskland. Hvor de ga meg et glass som inneholdt 2 isbiter, gin og tonic ved siden av. Uten noe garnityr eller noe som helst.

Fever Tree var tilstede selvfølgelig. Flott stand med info om hver enkelt tonic

Før en eller annen raring sier man ikke kan ta med seg så mye alkohol til Norge. Jo det kan man. Bare å bruke kvote App´n, til Tollvesen!

Har du mulighet så anbefaler jeg å få med deg København Ginfestival en gang. Skal jeg tilbake? Ja, men ikke hvert år

Drikk mindre, men bedre er et godt ordtak…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*