Benchrest rifle bestilt & mottat

Mars/april-2008 ble det bestillt 2stk BR rifler. Som noen få innvidde har vist om i en ”periode”…

Hvem ble så valgt til leverandør? Det ble egentlig litt tilfeldighet for meg, jeg hadde i en lengre periode vippet mellom Kelbly’s og Borden.
Kelbly’s har jeg personlig erfaring med både når det gjelder våpen, hva og hvem som eier/driver, mens Borden har jeg ”bare” sett og hørt fra Ole som jeg skyter sammen med.
Nå skulle det vise seg at en annen person i Norge også skulle ha ny BR-rifle, og han hadde allerede bestemt seg for en leverandør. Derfor ble avgjørelsen tatt etter litt mail frem/tilbake over Atlanteren at vi kjøper fra den samme leverandøren i USA begge to…

Jeg var helt klar på hvilken type farge kombinasjon jeg skulle ha på stokken 6mmBR.com
Mens N.N hadde bestemt seg for sort/grønn, så ville jeg ha sort/grå… Etter litt kaffeslabras, så ble vi enige om at det hadde vært litt kult med like børser. Eneste forskjellen er N.N i høyre og jeg i venstre.

Våpensøknad ble levert i de respektive politi distrikt og godkjent for oss begge. Det blir søkt om import lisens fra UD, som ble godkjent. DSP-83 + bestilling ble utfylt og sendt til leverandør i USA. Vår leverandør i USA forlanger Import sertifikat fra UD, de blåser i vår egen ervervstillatelse… De SKAL ha Import sertifikat før de i det hele tatt søker om export!

Leverandør ville ha forskudd på 500$ pr.våpen. Vi bestemte oss for å betale 1000$ pr. våpen da $ = 5,- Noe vi sparte ca.4000,- i sluttsum. Leveringstid ble oppgitt til ca.10mnd, spilte ingen rolle da sesongen i 2008 allerede var i gang og vi kom ikke til å få rifla før sesongen var ferdig og utpå nyåret i 2009.

Bestillingen var da som følger:
– Rifle No.1 RBLPRE (right bolt, left port, right eject)
– Polert kasse
– 1stk ekstra pipe, begge for LV-klassen cal.6PPC
– Ringer for 30mm kikkert
+ noe ekstra utstyr som dier, låskasse nøkkel osv….

– Rifle No.2 LBRPLE (left bolt, right port, left eject)
– Polert kasse
– 1stk ekstra pipe, begge for LV-klassen cal.6PPC
– Ringer for 30mm kikkert
+ noe ekstra utstyr som dier, låskasse nøkkel osv….

Så var det å smøre seg med tålmodighet……. sommer 2008….. høst 2008….. jul 2008….. januar 2009… februar 2009 var det ferdig for shipping, og 4 pakker fra USA ble sendt.
Pakke 1 med stokk og kasse
Pakke 2 med stokk og kasse
Pakke 3 med 4 piper
Pakke 4 med gadgets (dier etc)
Alt dette kom igår til et firma i Kongsberg og jeg og N.N hadde en liten privat kaffeslabras for noen timer siden…. Er jeg/vi fornøyd?…….

4stk esker… og verdi: Muchos $$$

4stk piper 2xBartlein, 2xHart (twist 13,5 / 14″)

Nå er det sikkert flere som lurer på hvilken leverandør i USA? Vi valgte Borden. Mitt mål er å være (forhåpentlig) konkurranse dyktige internasjonalt. Jeg har tatt et valg omkring dette og ville ha kasse i stål og ikke aluminium. Stål er mer robust i mitt hodet. Sikkert noen som er uenig, men jeg ville ha det slik! Skal du ha det beste, velg stål.

Piper er gravert på ene siden med: Leverandør, caliber & neck

Andre siden av pipa: Pipe #1, Våpennummer, Pipemerke

Noen lurer sikkert på hva LBRPLE (left bolt, right port, left eject) betyr og ser ut :?:
Left bolt sier seg selv, så har jeg innkast av patron på høyre side av kassa, mens utkast skjer på venstre side. De beste skytterne i USA måker da ut 5-skudd på >15sek med internasjonalt topp nivå ifra ei singleskudd kasse. Jeg sier IKKE at jeg gjør det.

Her kan dere se tvers gjennom kassa. Utkaster åpningen er mye mindre og tilpasset PPC og den typen BR-hylser.

Borden Rimrock BR.

Twins…

Nå kommer det litt bilder av forskjellen mellom Stolle Panda vs Borden Rimrock.

Borden Rimrock VS Stolle Panda.

Fikk spørsmål om forskjellen på bolt mellom Rimrock vs Panda (Rimrock er korteste bolten, alle bilder)

Som sikkert noen husker, så har jeg hatt utrolig mange gode minner om Stolle’n.
Jeg har blitt Norges mester, jeg har satt Norgesrekord med den (som enda er gjeldene) og jeg ble 3x Europamester i 2006

Det ikke alle vet er at jeg har en person å takke for dette :!: Som velvillig lånte meg Cactus’n (Stolle Panda’n) sin da han ikke brukte den.

Thor… Av hele mitt hjerte, TUSEN HJERTELIG takk for lånet. Nå kommer Cactus’n hjem til sølvbyen hvert øyeblikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*