Nosler Accubond .284/160grs

Etter at jeg hadde konstatert at treffpunktet ikke hadde forskjøvet seg, når riflekofferten gikk i bakken. Så skulle jeg finne en god ladning med Nosler Accubond. Jeg hadde selvfølgelig glemt noe idag også 🙁 (stativet til Chrongrafen) så hastighet ble foretatt ute på banen (jeg var alene). Klikk påHadde fått låne litt Rhino 25 krutt av en god kompis. Her testet jeg først over chronograf (hadde glemt stativ som sagt). Måtte opp til 67grs med Rhino 25, da hadde jeg 2970 f/s i snitt (905m/s) Da gadd jeg ikke å forske mer på hastighet. Deretter ble presisjon testet. Siktet på høyre blink og skjøt 3 skudd, som også målte 22mm og samme treffpunkt som 140grs kula blink til venstre (se innlegg fra Stormcase)

Ladet opp med 2×3 skudd til og skjøt nede til venstre. Aner ikke hva som skjedde med skuddet som sitter kl.9 (?) i den venstre nederste blinken. Tilskriver dette en ren operatørfeil!

Ble litt skjerping etterpå, og skjøt nede høyre 😉

Resultat = 12,5mm

Da gidder jeg ikke å forske mer på ladning for storvilt 🙂

Sjekket om jeg hadde noen trefpunktforandring med/uten demper? Alt som skulle til var 2 klikk høyre, så var jeg «spott on»

Ett svar på “Nosler Accubond .284/160grs”

  1. Jon Steinsnes 12. juli 2010 kl. 12:03

    Angående Accubound 160grs i 7mm så testet jeg dem endel i min da nye 7mm08. Dette er børifla mi m/demper og 72mm Z. Kulene har bra BC, er lette å få god presisjon med men i dyr ble jeg betenkt, de splintrer ganske mye selv i det «svake» kaliberet. Der var ofte flere «uthull». Filer man ei kule vil man ser at loddinga ikke går helt frem, der ligger nok noe av forklaringen.
    Jeg gikk over til North Fork 160grs, de ser veldig lovende ut etter 2-3 sesonger, passe store hull både inn og ut. BC’en betyr ingenting til den jakta. Bruker relativt hurtig krutt i demperen: 38Grs Norma 11.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*