Hjortejakt i fullmåne

Endelig skulle jeg tilbake på hjortejakt, et sted i Norge. Som har blitt et favorittsted for meg. Jeg stortrives her… På vei dit var det opp i mot 15cm snø, og tåke.

Fredag kveld var det drittvær, så vi holdt oss innendørs med god mat som besto av rådyr ytre, en god saus, fløtegraninerte poteter og grønnsaker, sammen med «noe» rødvin.

Lørdag fant 3 av oss på en lur plan trodde vi og skulle ta bilen opp på fjellet, så skulle de 2 andre drive opp mot oss. Vi viste jo at det var snø på veien opp… Men den som gir seg er en «feiging». Dette resulterte selvfølgelig i at vi kjørte oss fast! Fikk «skurkebilen» inn på en liten avstikker og forsøkte å få rygget, slik at vi kunne snu bilen og komme oss ned igjen.

Resultat var at vi måtte ta en tlf og få litt hjelp. De med tilgang på traktor med kjetting var noen timer unna, så da måtte vi jo slå ihjel noe tid! Frem med kaffe, sjokolade og spottescope, for å finne dyr i dalsiden.

Skal sies at denne helgen var midt i brunsten, slik at det var brøling hele døgnet. Og fra stedet vi sto fast var det hvertfall 3 bukker lenger bort i dalsiden som var mer en klar for damebesøk… Stein var den første som så bukk med et par koller i følge. Deretter spottet vi denne 12-taggeren. Totalt så vi 2stk 12-taggere, og en 10-tagger + noen koller. Skal sies at dette ikke er vårt jaktområdet, selv om vi er i samme storvaldet.

Avstand er ca.650mtr

Etter 2,5 time kom gutta i traktor med kjetting.

Huket slepetau på, og vi fikk snudd bilen riktig vei i 1.forsøk. Her er skurkebilen som vi døpte den 🙂

Innen vi var nede igjen da, så var det tid for middag og alkoholfritt, siden vi skulle ut på jakt. Hele dagen hadde vært knallblå himmel og sol. Kvelden/natta måtte bare bli bra!

Det var den fineste nattjakta jeg kan huske, det var rim/frost på bakken og fullmåne. Selv demperen så frossen ut. For min egen del hadde jeg med meg liggeunderlag og jervenduk som jeg krabbet inn i. Var så godt å varmt at.

Bare synd dyra ikke kom der jeg satt. Ørjan fikk felt kolle og kalv, så vi ble ikke helt tomhendt. Søndag ble en lang dag i senga, for vi skulle ut på natta igjen.

Iflg yr.no så skulle det begynne å regne kl.0100, så det ble litt redusert jakting iforhold til vår plan. Uansett var det dyr ute allerede når vi kom på plass. Og det var enten Stein eller jeg som skulle skyte. Dyra var litt urolige og de forsvant fra bøen og opp i skogkanten. Der stod de i 5-10min så begynte de å bevege seg igjen. Planen var egentlig at vi skulle skyte likt på hvert vårt dyr, da vi lå side om side. Jeg får klart skuddfelt på den ene kolla og Ørjan ber meg skyte nå , før hun stikker av for godt.

Jeg beregnet avstand til ikke mer enn 200mtr og holdt litt høyt i bogen, og lot skuddet gå. Hørte tydelig innslag av kula i dyret, jeg så henne i kikkerten da hun snudde 180grader og begynte å løpe i det beina sviktet. Hun klarte ca.30mtr før hun fallt om og trillet ned bakken.

Gjett hvem som fikk jobben med å gjøre opp kolla 😉 Skal dog innrømme at Stein åpnet opp og tømte dyret for innvoller. Men jeg fikk «drittjobben» med den bakerste åpningen.

Skuddet mitt satt perfekt, jeg målte i etterkant med laser som viste 190mtr. Skuddet hadde gått inn rett bak bogen, og ut midt i bogen på motsatt side. Samtidig som lever var «gryterett». Nosler Accubond 7mm/160grs i 900m/s inngang høyre side i bildet, utgang venstre side i bildet.

Dette var første hjorten med Blaser R93 og 7mmRM. Er kort og godt superfornøyd med både rifle og kaliber. Heldigvis er det ikke lenge igjen til ny tur etter hjorten.

4 Svar på “Hjortejakt i fullmåne”

  1. Stygt redd for at insiminering ikke hjelper her. Men det var godt og varmt 😉

  2. Er det insiminering du driver med på nest siste bilde ? Er redd det er for seint.

  3. Så ut som en fantastisk tur da!

  4. Pent, broder, pent

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*