Erfaring med Vektor brems.

Fikk montert den lille bremsen fra Vektor maskin på min Sauer 200STR i kal.6.5-284 for en god stund siden. Til nå så har den vel gått ca.700skudd(?) Jeg bruker ikke rifla uten den på, dette gjør at jeg kan spotte mine egne skudd når holdene blir litt lenger enn normalt. I jaktsituasjon så er dette helt gull.

Front

Er litt kruttgass som skal ut her.

Høyre side

Bakkerste kammeret som får mest juling

Høyre side

55grs med N-15 og ca.700skudd gjør dette med første kammeret på Vektor bremsen. (liten mod)

Bakfra

Den har ikke fått noe som helst vedlikehold! Her skal den misbrukes for å se styrken…

Løp & kjøp…

Jeg er bare superfornøyd så langt med denne bremsen. Noe som har medført at jeg aldri bruker rifla uten denne Vektor bremsen. Eneste gangen jeg tar den av er når jeg pusser pipa.

4 Svar på “Erfaring med Vektor brems.”

 1. @ Frode
  Løpet må være gjenget, så sitter det ei løs «gjengemuffe» med utvendig og innvendige gjenger som du skrur på løpet. Så skrur du bremsen på denne igjen.
  Denne er konstruert slik at gjengene på bremsen har en gjengestørrelse innv. (som vist på bildene) så er gjengemuffe i ulike dia. Dette gjør at du bare forandrer på muffe til ulike gjengedia. Om du har 14×1/1,5 eller 15×1/1,5 eller 18×1/1,5 eller om du skulle ha noen andre. Muffe leveres i flere ulike dia.
  Kan kjøpes hos f.eks: http://www.vertebrae.no/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&manufacturer_id=7&Itemid=1

 2. Er Vektor-bremsen laget slik at den skal skrus på utsiden av løpet, som en lyddemper? Finnes den i så fall i flere dimensjoner? Og – hvor får jeg tak i en slik sak?

 3. Hei.

  Rekylbremsen fjerner rekylen «helt» men du er avhengig av å bruke hørselvern!!!!!
  Har ikke hatt demper på denne.

  Har kun brukt Hornady A-max .264/140gn til alt. Trening, langhold, jakt på rådyr og hjort et godt stykke utpå myra…
  Krutt = N-15 m/54-55gn, ellers kan du prøve Rhino 25 og 55-56gn

 4. Kjell Tore Knudsen 20. september 2011 kl. 19:49

  Heisann 🙂
  Ser at du har 6,5×284. Har kjøpt meg det selv og lurer på om du kan gi meg noen gode ladninger. Det i forhold til kuler, krutt og kruttmengde. Vet at jeg må forsøke meg selv frem også, men det er greit å ha noen «startladninger». Ser du bruker rekylbrems og skryter av det. Lurer på om hvor mye den tar av rekylen i forhold til en demper og øker smellet voldsomt?

  På forhånd takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*