March 40×52 BR kikkertsikte

For en god stund siden skaffet jeg meg nytt kikkertsikte til min Borden Rimrock BR rifle.  Jeg hadde tidligere et Leupold Competition 40×45 på rifla. I Leupolden hadde jeg 1/8″ senter dot, noe jeg syntes ble for stort, det er faktisk helt sant! Jeg har ved flere tidligere anledninger ønsket at dot’n skulle vært mindre for å kunne finsikte mer, enn det jeg kunne med 1/8″ dot.

Jeg har i sesongen 2014 brukt March 40X og må si jeg er meget godt fornøyd.

March leverer sine kikkerter i 40, 50 og 60X med retikkeler på 1/8″,  3/32″ og 1/16″ dot, samt vanlige trådkors som ikke er interesant for meg.  Jeg valgte da en March med fast forstørrelse på 40x, 3/32″ opphøyd dot og 1/8″ klikk i justering. Mange vil kansje lure hva opphøyd dot er for noe? I dette kikkertsikte sitter ikke retikkelet (dot) i senter av kikkerten, men ca 1/3 høyere opp fra senter.

Slik ser retikkelet ut

Slik ser retikkelet ut

Dette vil medføre at jeg får flere flagg inn i kikkertsikte når disse er satt opp riktig ift benk/skive. Jeg tar en kalkulert risiko med et slikt retikkel, da jeg aldri har brukt et slik i praksis, bare kikket gjennom tilsvarende ved noen få anledninger.

Min er 40x, da jeg syntes 50x blir for mye, spesiellt da det er mirage

Min er 40x, da jeg syntes 50x blir for mye, spesiellt da det er mirage

March er laget i Japan i begrenset opplag, og bygget opprinnelig for BR. De har i den senere tiden også sluppet en taktisk serie. March forholder seg kun til en generalagent som er Kelbly Rifles i USA, som igjen har sine forhandlere rundt om i verden. I Norge er det Vertebrae.no som skaffer March. Noen vil kanskje reagere på at March har «kun» 5år garanti? March får rett å slett ikke lov iflg Japansk lov å gi lenger garanti, da dette gjenspeiler seg på størrelsen av firmaet.

 

Esken med den kommer i

Esken med den kommer i

Manual og beskyttelse av glassene

Manual og beskyttelse av glassene

I sin helhet

I sin helhet

I ferd med å monteres på min Borden Rimrock

I ferd med å monteres på min Borden Rimrock

Greit å få det i vater

Greit å få det i vater

De aller fleste har brukt og bruker Leupold, men når Leupold leverte en dårlig serie som forandret treffpunkt og de «nektet» å høre på at så var tilfelle. Så er det flere og flere som går over til March. Når jeg sier Leupold forandret treffpunkt så snakker vi om noen få mm. Som ikke er merkbart i ei jaktrifle. Til jakt, jaktfelt etc ville jeg overhodet ikke vært bekymret for dette. Det var kun synlig på BR rifler som er bygget for å hevde seg i toppen internationalt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*