Eurostand Cup II – 2021

Turen startet tidlig for å rekke Superspeed til Colorline fra Larvik 0800 til Hirtshals i Danmark.

Som alle vet så har Covid 19 vært årsak til stans i samfunnet i alle ledd en god stund. Det har vært full stopp i alt av stevner for min del, samt at jeg ikke har hatt ferie på lenge. Siden jeg da akkurat har fått min 2. dose med vaksine, så kunne jeg reise utenlands og det passet med stevne i LV/HV 100/200 på Eurostand som ligger i Volmerange Les-Mines på grensa til Luxemburg. Der har jeg vært tidligere på både EM og VM.

På plass i Larvik, her kom første nedtur… Hadde 2-3 biler foran meg og tok opp tlf for å hente frem C-19 passet på HelseNorge Appen. Tjenesten nede for service mellom 0700-0800… Nei, jeg hadde ikke med meg papirkopi. Fikk beskjed om at jeg da måtte regne med C-19 test i Danmark før jeg ble sluppet videre.
I det jeg kjørte ombord, så var HelseNorge appen oppe å gikk igjen. Goodbye Norge
Dette er frokosten sin det…
Dette gjelder i Danmark
Var i land i Hirtshals 1200, gjennom Danmark på 4t
Kjørte til Hannover i Tyskland hvor jeg skulle overnatte
Frokost startet 0730, var ferdig sjekket ut og i bilen 0800 på vei til Frankrike med planlagt ankomst rett før 1400.
Legger inn en stopp hver 3.time +/- om det er for å fylle drivstoff eller bare strekke bena.
På plass for 3. gang i Volmerange Les-Mines og Eurostand
Dette er et flott anlegg
12 skiver og god plass mellom hver benk. Fikk inn utstyret så jeg slapp å ha det i bilen. Brukte resten av dagen til å skravle med gamle kjente jeg ikke har sett på lenge.
Satte kursen for Thionville hvor hotellet lå. Det er ca. 17-18min med bil fra banen.
Bra hotel
Var offentlig parkering som eneste alternativ til hotellet. Fant en ledig plass og takk gud for den plassen. For når jeg kom ut morgenen etter…

Her parkerer man IKKE under trærne. Fy f*** og for de som ikke ser hva dette er? Det er fuglemøkk
Alt klart. Det var lagt opp til et meget stramt program med start LV100 kl. 0800, lunch 1200 til 1330 og så HV100 etter lunch.
Mellom 12 og 13 grd hver morgen
Jeg skjøt i første lag. Dette skulle vise seg og bli en berg og dalbane av resultater. Aner ikke hvor jeg hadde hodet mitt enkelte ganger. Gjorde så mange feil før og under denne helgen at jeg gremmes.

Dette begynte jo i Trondheim hvor pipa spyttet i alle retninger. Satte på kikkert til kompis for å utelukke min egen kikkert. Når jeg var på banen før avreise så turte jeg rett å slett ikke å bruke den pipa som bare hadde gått 450-500sk. Satte derfor på en av mine gamle piper. Så kommer første feil…

Jeg hadde ikke hylser til den gamle pipa, derfor lagde jeg 25stk og tenkte som så at jeg bruker hylsene til pipe (#3 den nyeste) så skyteformer jeg litt underveis om jeg så skulle trenge det. BIG mistake!!!

Jeg hadde testet at alle hylsene til pipe #3 kamret i pipe #1. Arrangør hadde som sagt et stramt program hvor det ikke var warm up, men 10min i første serien. La inn en patron og skjøt… Bolten satt hardt? Så hardt at jeg måtte bruke makt for å få den opp igjen? Hva f*** var dette? Hvorfor??? Avgjørelsen ble tatt uten å blunke, jeg kan ikke bruke de hylsen fra pipe #3 og tok frem hylsene som jeg heldigvis hadde ladet opp for skyteforming. Så første dagen i både LV og HV 100 gikk med til skyteforming av hylser i tellende serier. Er det mulig… Men det var ikke over mtp problemene mine.

Det ble servert ordentlig lunch begge dager
Temperaturen steg utover dagen til 23-25gr
Ikke min, men noen får det til. 1,71mm er pent.
Dette er den værste «flua» jeg noensinne har sett. Og skytteren vet/skjønte ikke hva/hvorfor dette skjedde. Nei, det er heller ikke min.
Banen har egen Resturant hvor lunch ble servert
Med alle rettigheter. Hvertfall for øl/vin
Fra min ladeplass, bak og ved siden av skytebanen
God plass
M1 = 11,20mm
M2 = 9,60mm
M3 = 6,24mm
M4 = 5,42mm
M5 = 11,82mm
M1 = 6,34mm
M2 = 10,57mm
M3 = 11,56mm
M4 = 14,07mm
M5 = 8,61mm

Endte på 22.plass i både LV100 og HV100

Første dag ferdig og tilbake på hotellet
Terrassen på hotellet
Hvor jeg nøt noe kaldt å drikke etter en frustrende dag med fireforming av hylser i tellende serier. Det skulle bli både bedre og verre imorgen.
Jeg bare måtte, fordi hver gang jeg har vært i Luxemburg så har jeg spist på Pizza Hut. Så også denne gangen
Smakte like godt nå
Skal tidlig opp, så det ble ikke sent selv om det begynte å mørkne

Covid – 19, kanskje noen som lurer på hvordan dette fungerer nedover Europa? Hver enkelt må ta sin egen avgjørelse på det. Det jeg kan si er følgende: Uten vaksine så gjør du det meget vanskelig for deg selv ved reise utenlands. Colorline skal se coronapass før du går ombord, du må være forberedt på hver grenseovergang at man kan bli avkrevd dette. Skal du inn på resturant å spise så må du vise dette. Om du ikke har, så slipper du rett å slett ikke inn enkelte steder. Vi måtte vise C-19 pass for å delta i konkurransen… Vil tro at det ikke blir noe lettere den nærmeste tiden uten C-19 pass. Vil tro at man kan fremvise negativ test om man ikke er vaksinert, men da ikke eldre enn x-antall timer(?) og er man da på reise som varer 1-2 uker. Og må innom flere steder for å få tatt ny test flere ganger? La meg si det slik, da reiser jeg på egenhånd!

Alt klart for HV200
Utsnitt fra video
Konsentrert…
Godt fornøyd med denne serien. Alt gikk bare som smurt på HV200
Etter M4 lå jeg på 2.plass. Jeg var ferdig med min 5 serie og Regina skjøt etter meg. Spennende å følge med gjennom spottescope. Regina fikk ei stor gruppe, og min første reaksjon var skuffelse på hennes vegne…
Vinner av HV200 og meget godt fornøyd
Bakervarer og kaffe ble satt frem hele dagen til fri benyttelse
5.skuddet som gikk ut av gruppa. Det blir slik når man ikke følger med på vind. Men greit nok.
Godt fornøyd, da jeg hadde vind som forandret seg hele tiden
3.skuddet sitter i toppen uten at jeg helt vet hvorfor
Meget godt fornøyd med denne, Måtte forlegge POA på 3skudd, hvor 2 av de ble forlagt MYE…
3+2, men ikke alt for ille. Nå var det bare å vente til resten hadde skutt ferdig
Det ble en første plass i HV200

Da var det LV200 som skulle skytes

Meget godt fornøyd med 1. serien
Hva skjer? Direkte tragisk, uten at jeg vet årsak. Ikke noe som skulle tilsi at gruppa skulle se slik ut. Begynte å få bolt som satt hardt, hetter som falt ut av hylsa? Jeg brukte ei svak ladning, og ALLE ladninger ble veid. Skjønne ingen ting!
Satt å ventet lenge, alt for lenge også når ting går i dass. Vinden varierte mye og jeg hadde igjen 40-50sekunder da jeg begynte på serien. 1.skuddet, bolt satt og måtte åpnes med makt, hylsa satt igjen i kammer. Han som satt ved siden av meg så dette og hadde pussestokk tilgjengelig. Fikk ut den hylsa inn med ny patron… Skjøt og det samme skjedde. Da var tiden ute… 2 skudd i skiva og 3x moa straff i tillegg… Da er LV200, LV Grand Agg og Two gun fucked.
Mistet litt av gnisten etter forrige serie. Hadde også her noen hetter som falt ut
5. serie ble grei nok. Hadde vind fra alle kanter.

Jeg skjønner rett å slett ikke dette med at bolt sitter og hetter faller ut? Som sagt alle ladninger ble veid. Det var samme kule/krutt/hette/hylse/die etc under hele helgen. Og fra å funke til ikke å funke? Aner ikke!

Kom hjem, sendte epost til Borden Rifles og bestilte komplett sett til bolten. Ejektor/Ekstraktor og tennstempel/fjør. Det ble sendt fra Borden med en gang, så nå er den good to go for neste stevne i høst som også er i Frankrike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*